Hidžama

Predavanje o procesu izbacivanja nečiste krvi iz organizma pomoću čaša i bočica

Lifestyle / Zdravlje | 22. 02. 2013. u 07:43 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno - edukativni centar ''Sehara'' u suradnji s Kulturnim centrom ''Kralj Fahd'' organizira predavanje na temu ''Hidžama'' za građene Mostara.

K.E.C. ''Sehara'' je neformalna organizacija koja kroz kulturni i edukativni sadržaj nastoji maksimizirani ulogu žene u društvu, kao i ponuditi kvalitetan sadržaj svojim sugrađanima u cilju očuvanja i unapređenja Mostara, kao nekadašnjeg kulturnog središta BiH.

Predavanje će se održati u petak, 22.02.2013.godine u 19:15h u velikoj dvorani Kulturnog centra ''Kralj Fahd''.

Hidžama je proces izvlačenja, odnosno izbacivanja nečiste krvi iz organizma pomoću čaša i bočica koja se postavljaju na određena mjesta na tijelu oboljele osobe. Inače, ljudsko tijelo neprestano proizvodi crvena krvna zrnca uslijed čega dolazi do njihovog povećavanja i upravo hidžama radi na postizanju ravnoteže u krvi, odnosno izbacivanju nepoželjne krvi iz ljudskog tijela, navodi se u priopćenju za javnost.

Predavač će biti dr. Merim Omerhodžić, liječnik specijalista neurokirurge na Univerzitetskoj klinici u Sarajevu. Jedini liječnik iz BiH koji posjeduje certifikat za hidžamu, stekao ga je u Medini.

Organizatori napominju da je predavanje interaktivnog karaktera tako da će posjetitelji moći postavljati pitanja predavaču kako bi dobili što više informacija o spomenutoj temi.

Kopirati
Drag cursor here to close