Javni dočeci

Pravoslavci večeras dočekuju Novu 2015. godinu

Lifestyle / Flash | 13. 01. 2015. u 19:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oni koji vrijeme računaju po Julijanskom kalendaru večeras dočekuju Novu 2015. godinu, a u nekoliko gradova Republike Srpske bit će organiziran javni doček.

Doček pravoslavne Nove godine bit će organiziran u Banjoj Luci ispred Kulturnog centra "Banski dvor" i hrama Hrista Spasitelja. Program proslave počet će u 21 sat.

U kulturno-umjetničkom programu nastupit će Gradski tamburaški orkestar, Veliki narodni orkestar Centralnog kulturno-umjetničkog društva mladih "Veselin Masleša" te ansambl Zdravka Ćosića.

Veliki vatromet najavit će u 23.55 sata dolazak pravoslavne Nove godine, a u ponoć će početi moleban u hramu Hrista Spasitelja.

Organizatori su izrazili nadu da će veliki broj stanovnika grada na Vrbasu doći na javni doček kako bi zajednički dočekali julijansku Novu godinu.

Doček pravoslavne Nove godine bit će večeras organiziran na trebinjskom Trgu slobode. U Trebinju će od 21.30 sati nastupiti "Moda bend" iz Šapca, a organizator je grad Trebinje.

U Novom Gradu bit će organiziran doček pravoslavne Nove godine na Trgu Mladena Oljače. Goste će zabavljati više estradnih umjetnika, a u ponoć će se obratiti zamjenik načelnika općine Zoran Starčević i predsjednik Skupštine općine Mirko Zgonjanin.

U hramu Svetih apostola Petra i Pavla tačno u ponoć bit će služen moleban.

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" Derventa organizira večeras doček pravoslavne Nove godine na Trgu pravoslavlja u Derventi.

Prema programu, u 23.30 sati počet će bogosluženje u sabornom i spomen-hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Točno u ponoć novogodišnju čestitku sugrađanima trebao bi uputiti načelnik općine Derventa Milorad Simić, nakon čega je priređen vatromet.

Općina Brod i lokalna turistička organizacija organizirat će večeras doček pravoslavne Nove godine na platou kod hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

Organizatori su najavili da će za novogodišnji doček po julijanskom kalendaru nastupiti lokalni estradni umjetnici, a predviđen je i vatromet. Proslava počinje u 22 sata.

Nakon ponoćnog vatrometa, zvona Hrama pozvat će pravoslavne vjernike na molitvu za Novu godinu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close