Kozmetika

Pranje crnca: Kinezi se ispričali zbog rasizma u reklami

Lifestyle / Flash | 29. 05. 2016. u 09:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šangajska tvrtka koja proizvodi prašak za rublje ispričala se zbog reklame koja je postala hit na internetu a koja je proglašena rasističkom, piše Hina.

Tvrtka Shanghai Leishang Cosmetics Ltd. u subotu kasno navečer objavila je ispriku svima koji su se uzrujali zbog kontroverzija koje je izazvala reklama u kojoj prašak za rublje pretvori crnca u svjetloputog Azijata.

U priopćenju objavljenom na internetskim stranicama tvrtka navodi dugi popis stranih medija koji su izvijestili o reklami a potom se ispričava za kontroverzije koje je izazvala reklama. No proizvođač praška Qiaobi nije se ispričao i zbog rasizma u reklami.

"Zbog širenja reklame i preuveličavanja javnog mišljenja to je povrijedilo osobe porijeklom iz Afrike", navodi se u priopćenju. "Stoga se ispričavamo i nadamo da korisnici interneta i mediji neće pretjerati u preuveličavanjima".

U subotu tvrtka je izbrisala reklamu i pozvala korisnike da je više ne proslijeđuju drugima.

U reklami Kineskinja mladom crncu da tabletu praška za rublje i gurne ga u stroj za rublje iz kojeg nakon pranja izađe bjeloputi Kinez izazivajući njezino oduševljenje.

Kopirati
Drag cursor here to close