Press

Poznato 12 demo bendova koji će sudjelovati na Gitarijadi

Kultura / Glazba | 30. 06. 2015. u 14:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Gitarijada' je ponovno nadmašila rekorde u prijavama mladih bendova na Natječaj 'Gitarijade', što potvrđuje činjenicu da nastup na najdugovječnijoj rock manifestaciji mladim, neafirmiranim bendovima predstavlja veliki izazov.

Selekciona komisija 49. 'Gitarijade' u sastavu: Branimir Lokner (predsjednik), Nenad Kuzmić, (član), Dragiša Radulović (član), Igor Polak (član), i Marko Ranđelović (član) konstantirala je da je na natječaj za učešće demo bendova na 49. 'Gitarijadi' u Zaječaru prispjele ukupno 233 validne prijave iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bugarske u skladu sa propozicijama.

Podsjećanja radi, prošle godine, za učešće na 48. 'Gitarijadi' bilo je 189 validno prijavljenih demo bendova, od ukupno 218 pristiglih prijava. Za učešće u natjecateljskom programu 49. 'Gitarijade', po Odluci Selekcione komisije kvalificirali su se slijedeći bendovi:

1. MECE - SRB, Beograd
2. DAS RAGE - CRO, Vukovar
3. SINOVI - BiH, Lukavac
4. JENNER - SRB, Beograd
5. HiQulus - SRB, Novi Sad
6. MERIAN - BUL, Plovdiv
7. Y.O.X - SRB, Valjevo
8. HURLEUR - SRB, Negotin
9. UP N' DOWNS - SLO, Mozirje
10. SVEMIRCI - SRB, Beograd
11. WIND STAIN – CRO, Čakovec
12. SYLETH – CRO, Rijeka.

Od ponoći je pokrenuto i online glasanje za izbor još dva benda koji će se kvalificirati u završni program Festivala na osnovu glasova publike. Glasanje se obavlja preko oficijalnog sitea 'Gitarijade' i traje do 9. srpnja 2015. godine u ponoć.

Pravila online glasanja:
- Svaki sudionik u online glasanju ima mogućnost glasanja za najviše 20 bendova,
- Glasanje se obavlja po principu jedan glas za jedan bend;
- Dva benda sa najvećim brojem online glasova automatski se kvalifikuju za učešće u natjecateljskom programu 49. 'Gitarijade',
- U slučaju da su bendovi sa najvećim brojem online glasova već odabrani od strane Selekcione komisije, učešće u natjecateljskom programu 49. 'Gitarijade' uzet će naredni bend sa najviše osvojenih glasova.

Svi bendovi koji se budu plasirali u završni program 49. 'Gitarijade', stiču pravo učešća i na Rock Akademiji, koja će biti održana uoči Festivala.

Nagrade 49. 'Gitarijade':
- Pobjednik 49. 'Gitarijade' po ocjeni stručnog žirija – (snimanje, izdavanje albuma i PR podrška),
- Pobjednik 49. 'Gitarijade' sa područja Republike Srbije – (snimanje, izdavanje albuma i PR podrška)
- Pobjednik 49. 'Gitarijade' po glasu publike – (snimanje video spota i PR podrška).

Kopirati
Drag cursor here to close