Izdao ga prijatelj

Poznati glumac na ulici

Lifestyle / Flash | 28. 08. 2015. u 21:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od omiljenih glumaca iz Srbije zbog prijevare najboljeg prijatelja i suradnika ostao je bez stana i novca. "Nema gdje da prespava u Beogradu... Ostao je bez svega... U potpunom je rasulu... Nije mogao ni da sanja da će ovako završiti...", kaže izvor 'Blica' upućen u probleme s kojima se glumac susreo.

Naime, omijeni Šojka iz 'Sivog doma', Zoran Cvijanović, ostao je bez prebijene pare zahvaljujući najboljem prijatelju kome je pomogao da započne posao i kome je vjerovao do posljednjeg dana. Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv producenta Milka Josifova zbog sumnje da je prevario Cvijanovića, kao i Nebojšu Vraneša.

Zoran je u vrijeme svoje najveće popularnosti, početkom 2000., pokrenuo biznis vezan za reciklažu s najboljim prijateljem, inače veoma uspješnim filmskim producentom koji je financirao neke od ključnih filmova domaće kinematografije, prenosi 'Blic'.

Kako piše "Blic“, glumac je svog oca smjestio u starački dom i preći će u njegov stan, koji je iznajmljen. Jedine prihode ima od male uloge u filmu Emira Kusturice, kod koga je u Mokroj gori našao utočište. Njemu je u posljednjem trenutku pomogao i Milorad Mandić Manda, koji ga je primio u kazalište 'Boško Buha'.

Inače, odvjetnički ured 'Tomanović', koji će zastupati poznatog glumca, oglasila se priopćenjem za javnost u kome se navodi da glumac ima 'sve uvjete da ostvari zaštitu svojih prava pred nadležnim pravosudnim organima države Srbije'.

"Zoran Cvijanović osnovano vjeruje da će pred nadležnim državnim ustanovama ostvariti satisfakciju za prijevaru kojoj je bio izložen i za pričinjenu štetu koja mu mora biti nadoknađena", navodi se u priopćenju.

U ovaj ozbiljan posao Zoran je, s još jednim rođakom, uveo dotičnog producenta. Glumac je zahvaljujući svome radu svuda lako otvarao vrata, zajedno su podizali kredite, kupljeni su skupi strojevi. Međutim, Cvijanovićev 'prijatelj' imao je drugačije namjere o kojima popularni, i očigledno naivni, glumac nije znao ništa.

Producent je, kako stoji u naredbi o provođenju istrage u Prvom osnovnom sudu, a do koje je 'Blic' došao, tražio da mu Cvijanović prepiše svoj udio u zajedničkoj firmi, lažno mu predstavljajući da mu je to potrebno zbog podizanja još jednog kredita. Kredit, međutim, nikada nije podigao, a onda je odbio vratiti Cvijanoviću njegov dio firme.

Sve je postalo još kompliciranije kada je Cvijanović i posljednju ušteđevinu koju je čuvao za kćerkino školovanje dao svom 'prijatelju'. Pošto tužbe koje je pokrenuo nisu uspijevale, Cvijanović upada u velike financijske probleme, a posljednja loša vijest je stigla ovih dana. Glumac je morao izaći iz svog stana koji nije uspio da isplati, iako ga je poduzimač čekao čak dvije godine. Dug od 70.000 eura bio je prevelik za poduzimača i Cvijanović se doslovno našao na ulici.

Kopirati
Drag cursor here to close