Suradnja

Potpisan protokol: 40 godina suradnje Mostara i Kragujevca

Lifestyle / Flash | 16. 11. 2015. u 15:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt pod nazivom 'Razvoj nogometa paraolimpijskog programa' partnerski su pokrenuli Sportski savez Grada Mostara i Paraolimpijska akademija 'Junior' iz Kragujevca, a sve je ozvaničeno potpisivanjem Protokola o suradnji, koji je potpisan u petak, 13.11.2015.g. u zgradi Skupštine Grada Kragujevca.

Potpisivanjem protokola o suradnji sa Paraolimpijskom akademijom 'Junior' iz Kragujevca, baziranom na dugogodišnjoj suradnji, stvaraju se uvjeti za organiziranje regionalnog sustavnog natjecanja i partnerskim nastupima prema međunarodnim fondovima koji podržavaju razvoj ovakvih i sličnih projekata.

Ceremoniji potpisivanja Protokola o suradnji bili su prisutni savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina, prvi tajnik Veleposlanstva BiH u Beogradu Ivanka Bulić, pomoćnik gradonačelnika za sport grada Kragujevca Nikola Urošević, potpredsjednik FSS Ivica Ćurković, direktor za razvoj bazičnog sporta FSS Igor Janković, predsjednik FS Kragujevca Željko Todorović. Protokol su potpisali predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić i predsjednica Paraolimpijske akademije 'Junior' Danijela Mojsilović.

Predsjednik Šišić istaknuo je značaj ove suradnje za ova dva grada, a posebno za mlade sportaše i sportaše sa invaliditetom. U proteklim godinama suradnja dva grada je jako izražena, te godišnje kroz sportske igre prođe oko 200 mladih sportaša. Biciklisti i članovi paraolimpijske akademije 'Junior' su rado viđeni gosti u Mostaru.

Ove godine po četvrti put plivačka reprezentacija Grada Mostara nastupila je na međunarodnom mitingu 'Kup Kragujevca 2015', a sve u okviru sportske suradnje gradova Mostara i Kragujevca. Učešće na plivačkom mitingu uzelo je 520 natjecatelja iz 5 zemalja (Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Bugarska i Crna Gora), dok je Grad Mostar predstavljalo 30 plivača iz tri mostarska plivačka kluba (PK Velež, APK Zrinjski i KVS Orka).

Plivači iz Mostara osvojili su 43 medalje u pojedinačnoj konkurenciji, te zlato i broncu u štafetama. U ukupnom plasmanu plivačkog mitinga po broju osvojenih medalja mostarski plivači su osvojili prvo mjesto. Kerim Sadiković oborio je državni rekord leđnim stilom, dok su Elena Zovko i Anida Mahinić proglašene za najbolje natjecateljice u B odnosno E kategoriji.

Osvajači medalja:

Bošković Boško – 1 srebro, 2 bronce
Barbara Buljan – 1 zlato, 1 srebro
Petar Lasta – 2 srebra
Marjan Zovko – 1 bronca
Iva Komadina – 1 zlato, 1 srebro
Dino Kljako – 2 zlata
Harun Zalihić – 1 zlato, 1 bronca
Elena Zovko – 1 zlato, 1 srebro
Miralem Marić – 1 zlato
Danis Alikafić – 2 bronce
Sarrah Nurspahić – 1 bronca
Farik Repeša – 1 bronca
Kerim Sadiković – 2 srebra, 1 bronca
Leopold Dankić – 2 bronce
Petra Cvitković – 1 srebro
Majla Arap – 1 zlato, 1 srebro
Karla Grubišić – 3 zlata, 1 bronca
Anida Mahinić – 4 zlata
Ivo Marić – 2 zlata, 1 srebro, 1 bronca
Ukupno: 43.

Štafete
Ž 4x50 m mješovito: Barbara Buljan, Lana Kaniža, Anida Mahinić, Karla Grubišić – zlato
M 4x50 m mješovito: Dino Kljako, Kerim Sadiković, Harun Zalihić, Ivo Marić – bronca.

Kao treneri sa plivačima Mostara putovali su Marina Balić, Marinko Ferenc i Alena Ćemalović. Uzvratna posjeta plivača iz Kragujevca očekuje se u vrijeme ljetnog raspusta, neposredno prije skokova sa Starog mosta, a do tada čestitke mostarskim plivačima na uspješnom predstavljanju Mostara, ali i na postignutim rezultatima.

Kopirati
Drag cursor here to close