beogradski VVhile

Post rock magija u Mostaru

Lifestyle / Flash | 03. 08. 2015. u 09:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 03. kolovoza od 21h, u OKC Abrašević, koncert će održati jedan od najboljih post rock bendova s prostora Balkana, beogradski VVhile. Ulaz je 5 KM.

Ponekad je potrebno manje od 60 sekundi pjesme koje otvara album da vas totalno povuče albumski vrtlog i ne pusti do samog kraja. Debi album „MORE“ beogradskog benda VVhile je jedan od tih vrtloga koji će vas za 45 minuta na uzbudljiv način provesti kroz 80-te, 90-te ali i suvremene godine punka i indie rocka.

Iako je teško VVhile ubaciti u žanrovske kalupe možda je više fascinantna činjenica da su sva ta trans-žanrovska putovanja uokvirena u jedan jedinstveni zvuk koji iznad svega karakterizira, izuzetno bučan nastup prožet prelijepim pop melodijama. Na suprotnim krajevima njihovog zvuka uvijek stoje slojevi i slojevi buke i ekspresivni sanjivi vokali koji na svakom koncertu dobivaju nove dimenzije i uvijek povedu na neki novi put.

VVhile vas vode na jedno takvo putovanje kada u ponedjeljak 03.kolovoza nastupaju u Mostaru na mini turneji na kojoj promoviraju album „MORE“ . Album je u digitalnom formatu objavljen u studenom 2014. godine a u veljači 2015. godine i na vinilu posredstvom Jazz Chairs i Pop Depresije u Srbiji, Numavi u Austriji, Twintoe Records u Nemačkoj i Dirt Cult Records u Americi.

Za vrlo kratko vrijeme „MORE“ je naišao na jako dobar prijem na regionalnoj glazbenoj sceni i našao se u top albumima godine skoro svih relevantnih glazbenih medija.

VVhile je duo koji su 2011. godine osnovali Stevan Ćirović na bubnju i vokalu i Andrija Spičanović na gitari i vokalu. Poslije velikog broja koncerata u regiji i dvije europske turneje, dva vinilna i jednog kasetnog izdanja VVhile je izrastao u jedan od najuzbudljivijih bendova bivše Jugoslavije koji vas lako osvoji svojom pozitivnom melankolijom, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close