Glasno!

Pojeo kebab i izgubio kontrolu: 70 eura zbog podrigivanja na stanici

Lifestyle / Flash | 23. 02. 2016. u 15:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasno podrigivanje na javnom mjestu u Austriji je kažnjivo, a u to se početkom mjeseca uvjerio jedan bečki ugostitelj koji je, zbog podrigivanja dobio platiti kaznu u iznosu 70 eura.

Edin Mehić se na svom Facebook profilu požalio da je dobio kaznu zato što je glasno podrignuo na stanici Praterstern, a na njegovu nesreću u blizini se nalazio policajac koji je to čuo i ocjenio da se radi o kršenju Paragrafa 1. bečkog pokrajinskog-sigurnosnog zakona.

"Vi ste 7. veljače u 17.15 sati u 2. bečkom okrugu, Praterstern, prekršili zakon, odnosno javni red, glasnim podrigivanjem u blizini policajaca", navodi se u obrazloženju kazne, koji je prekršitelj zakona dobio na kućnu adresu.

U podužem tekstu kojim se pokušao opravdatia, Bečanin je napisao kako je pojeo jedan kebab, kao i uvijek malo ljući i s lukom, i potom "izgubio kontrolu" nad sobom i podrignuo.

Prema njegovim riječima on je 20 metara, od "mjesta zločina", osjetio ruku na svom ramenu, a kada se okrenuo vidio je policajca koji mu je priopćio da će podnijeti prijavu zbog kršenja javnog reda.

Najprije nije bio siguran šali li se policajac i poručio, preko socijalnih mreža "hvala što se brinete da naš kraj bude sigurniji", prenosi Tanjug.

Ich mchte euch eine Geschichte erzhlen. Sie heit: "Mein Tag am Wiener Praterstern"Ein Ort vieler kleiner und...

Posted by Edin Mehic on Thursday, 18 February 2016
Kopirati
Drag cursor here to close