teško pitanje

Pogodite tko je najnepopularniji američki predsjednik?

Lifestyle / Flash | 18. 01. 2017. u 09:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjih 40 godina niti jedan američki predsjednik nije bio toliko nepopularan kao Donald Trump, ali Amerikanci imaju povjerenja u njega barem u području otvaranja radnih mjesta, pokazale su ankete.

Uz 40 posto povoljnih mišljenja, Donald Trump je dva puta manje popularan od Baracka Obame u siječnju 2009. i manje popularan od Jimmyja Cartera, Ronalda Reagana, Georgea H.W. Busha, Billa Clintona i Georgea W. Busha, kada su preuzimali dužnost, prema ispitivanju koje su proveli ABC/Washington Post.

Georgea Busha je kada je stupao na dužnost podržavalo 72 posto građana, a Clintona 81 posto, Trump u trenutku stupanja na dužnost najmanje je popularan od svih američkih predsjednika od 1977. godine, prenosi Hina.

Tri dana prije polaganja zakletve u Washingtonu, objavljivanje podataka o popularnosti razbjesnilo je sljedećeg stanovnika Bijele kuće.

"Isti ljudi koji su vodili simulirana istraživanja i bili su u krivu, sada vode istraživanja popularnosti. Namještana su kao i prije", komentirao je na Twitteru.

Kopirati
Drag cursor here to close