Obnova škola

Počela regionalna humanitarna kampanja ''Kad se srca slože''

Lifestyle / Flash | 31. 07. 2014. u 05:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalna humanitarna kampanja ''Kad se srca slože'' koja za cilj ima osigurati sredstva za obnovu nekoliko glazbenih škola u Bosni i Hercegovini i zemljama regije koje su oštećene tijekom svibanjskih poplava, počela je sinoć u Sarajevu promocijom pjesme ''Love people'' dječijeg zbora iz Srebrenice ''Superar'' i bh. glazbenika Mladena Vojčića Tife.

Kampanja je inicijativa zbora Superar, koju je podržala austrijska organizacija ''Farmeri pomažu farmerima''.

Predsjednica te organizacije Doraja Eberle naglasila je da je austrijska organizacija s oduševljenjem prihvatila ideju te da su njeni članovi sretni da mogu pružiti podršku i ohrabljenje u teškim vremenima.

Istakla je i da glazba pokazuje da je jezik koji povezuje ljude, ruši nepotrebne ograde ljudskog uma među ljudima.

Austrijski veleposlanik u BiH Martin Pammer smatra da je ova ideja značajna s više aspekata te da je simbol čovječnosti, snage, razumijevanja i spremnosti da se pomogne bližima i sugrađanima u nevolji.

Naglasio je da se tijekom svibanjskih poplava pokazalo da su ljudi spremni na suradnju koja prevazilazi granice i razlike.

Pammer je također apelirao na bh. građane da izađu na listopadske izbore i iskoriste šansu i moć te glasaju za opciju koja će voditi svoje ljude i zalagati se za njih.

Koordinator Superar BiH i inicijator kampanje Ismar Porić je istakao da je na ovaj način glazba iskorištena kao poziv na pomoć glazbenim školama u Doboju, Maglaju, Gunji i Obrenovcu te da je ovo doprinos djece koja su okupljena zborom Superar.

Ideja je dobila podršku 12 glazbenika iz BiH i zemalja regije.

Kopirati
Drag cursor here to close