Svaki dan topali obrok

Plemenito djelo: Samci u Mostaru više nisu ni sami ni gladni

Lifestyle / Putujte s nama | 19. 01. 2017. u 13:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stari i iznemogli samci iz Mostara koji su doslovno bili na rubu gladi, više nisu ni sami ni gladni. Zahvaljujući ponajprije udruženju građana ''Zajedno za naš grad'' i donatorima svakodnevno 15 samaca dobiva topli obrok.

Život na rubu gladi

''Udruženje građana "Zajedno za naš grad" Mostar već drugi mjesec tj. od 1. prosinca 2016. godine uspješno provodi akciju "Podjela obroka za starije i iznemogle samce". Zahvaljujući toj akciji trenutno 15 osoba koji stanuju sami, a na rubu su gladi, svakodnevno prima dostavu toplog obroka na svoju kućnu adresu, a koje su velikodušno, bez ikakve naknade donirali sljedeći ugostiteljski objekti: Hindin Han, Restoran Nacional, Restoran Kulluk Mostar, Restoran Malta, Caffe Megapolis, Restoran "Mediterana-Delicata", Konoba Šadrvan, Restoran Podrum, Fast-Food "Musala". U akciji sudjeluju i Pekara Dan i Noć, Pekara Dimal, Pekara M & S Mostar i Pekara Tinjak donacijom kruha'', rekla je za Bljesak.info Sabina Merdan, administratorica Udruženja.

Merdan kaže kako sugrađani, ali i donatori Udruženja koji žive u inozemstvu, doniraju dodatne prehrambene proizvode npr. sokove, pakete hrane, domaće kolače, voće i povrće iz njihovog vrta ili čak cijele obroke kako bi rasteretili restorane i pekare.Također doniraju novac za kupovinu potrebnih namirnica.

Svatko može sudjelovati prema svojim mogućnostima

Ističe kako je izuzetno važno reći kako volonteri svojim vozilima razvoze svaki dan, po svim vremenskim uvjetima obroke i navedene donacije na kućne adrese tih 15 samaca.

''Cilj je da se akcija nastavi do kraja ožujka 2017. godine. Udruženje građana "Zajedno za naš grad" Mostar poziva ugostiteljske objekte i pekare u Mostaru i okolici kao i sugrađane, ali i ljude dobre volje širom BiH i u inozemstvu da se uključe u akciju i budu dio pozitivne priče: zajedno osigurajmo našim starijim i iznemoglim samcima dnevno jedan topli obrok u ovim hladnim danima. Najvažnije je da svatko može sudjelovati prema svojim mogućnostima'', rekla je Merdan.

 

Kopirati
Drag cursor here to close