HPD Prenj 1933 Mostar

Planinarske ljepote Bitovnje, Pogorelice i Vranice predstavljene u Mostaru

Lifestyle / Flash | 25. 06. 2015. u 13:50 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD Prenj 1933 Mostar, u prepunim prostorijama HGSS-a u koje se nalaze ispod zgrade Mostarka, ugostio je planinare iz PD Bitovnja iz Kreševa i PD Vranica iz Fojnice.

Gosti su mostarske planinare kroz filmove, fotografije i upoznali s planinarskom obilaznicom  Bitovnja – Pogorelica – Vranica i sa 3FOK festivalom i njegovim sadržajima. Prestavljena je i planinarsko-turističku karta masiva Vranica koja je izrađena 2013. godine.

U okviru cjelovečernjeg događaja prikazani su filmovi ''Base Jump'' Stipe Božića, ''Planinarski put: Bitovnja – Pogorelica-Vranica” Dalibora Sičanica, ''Rođen slobodan'' Krešimira Milasa i ''Poletarac'' Massima Morattia.

Okupljenima su govorili Eduard Jukic – Slađo, predsjednik PD Vranica Fojnica, koji je više od 35 godina organizator obilazaka planinarskog puta Bitovnja – Pogorelica – Vranica i koautor planinarsko-turističke karte po grupi planina Vranice i Zoran Šimić, predsjednik PD Bitovnja Kreševo, koji je također dugogodišnji organizator obilazaka navedene obilaznice, autor vodiča obilaznice, koautor planinarsko-turističke karte po grupi planina Vranice, direktor Outdoor foto i film festivala Kreševo – 3FOK.

Kao gosti, još su govorili Mato Franjčević, dugogodišnji vodič planinarskog puta Bitovnja –Pogorelica – Vranica i Ivan Stanić, koautor planinarsko-turističke karte po grupi planina Vranica, programski direktor Outdoor foto i film festivala Kreževo – 3FOK.

 

Kopirati
Drag cursor here to close