Kroz bukovu šumu

Planina nikad nije bila ljepša – 7. Uspon žena

Lifestyle / Flash | 12. 04. 2015. u 18:21 Ivana Bevanda-Lesko

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prvi pravi proljetni dan ove godine, 12.4.2015., održan je 7. Uspon žena, u organizaciji HPD Prenj 1933. Ovogodišnji uspon '100 žena u planini' u spomen na Marinu Dodik obilježilo je najljepše vrijeme do sad, pa su dame iz Mostara, Jablanice, Konjica i Rame mogle uživati u suncu dok su istraživale jednu od najljepših planina ovog kraja, Čvrsnicu.

Iako je uspon bio zahtjevan, uspješno ga je svladalo 90 sudionika – od toga 89 žena i jedan dječak. Pored njega, bio je tu još popriličan broj djevojčica, koje su na uspon pošle sa svojim mamama, tako da dječjeg osmijeha i razigranosti nije nedostajalo.

Posebno nas je iznenadila ovogodišnja najmlađa sudionica, koja ima samo 9 mjeseci, a već se može pohvaliti sudjelovanjem na Usponu žena. Majka ju je nosila u planinarskoj dječjoj nosiljci, a ona je cijelim putem bila tako mirna i radoznalo gledala neobičan krajolik oko sebe, da možemo slobodno reći da je jedna od najzahvalnijih sudionica! Pored djevojčica, sudjelovale su i tinejdžerke, studentice, one mlađe, pa i nešto starije dame zlatnih godina.

Na proplanku predjela Žlijeb žene su konačno dostigle krajnju točku našeg izleta i s užitkom se rasporedile po travi, kako bi uživale u suncu, razgovoru s prijateljicama i pokoj šalici kave u prirodnom kruženju. Većina žena nije propustila posjet obližnjem vidikovcu s kojeg se pruža fantastičan pogled na najviše vrhove Čvrsnice. Mnoge su istaknule upravo vidikovac kao najljepši dio ovog izleta, dok su druge ipak spominjale druženje i smijeh kao bit ovog ženskog okupljanja.

Povratak u Mostar i okolne gradove je protekao bez ikakvih problema, te smo sigurni da je svih 90 sudionika stiglo kući obogaćeno jednim novim i lijepim iskustvom.

Željeli bismo u ime HPD Prenja 1933. još jednom zahvaliti HT Eronetu na sponzorstvu i podršci, koje nam pruža već nekoliko godina za redom. Također zahvala ide svim sudionicima 7. Uspona žena na dobrom raspoloženju i energiji!
Pozivamo ne samo žene, nego sve oni koje zanima aktivan način života i istraživanje hercegovačkih planina da se pridruže 8. Planinarskoj školi.

Predavanje će se održati u prostorijama Hercegovačke gorske službe spašavanja (zgrada Mostarka), četvrtak u 20 sati. Prijave i dodatne informacije možete dobiti putem e-maila [email protected] ili na broj 063 486 909 (Josip).

I da završim prikladnom izjavom jednog slučajnog prolaznika koji se iznenadio vidjevši toliki broj žena na Žlijebu – ''Planina nikad nije bila ljepša!''

Kopirati
Drag cursor here to close