Nove životinje

Pionirska dolina bogatija za dva para lemura i četiri merkara

Lifestyle / Flash | 08. 10. 2014. u 13:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom nabavke dva para lemura i četiri merkara u Rekreativno-zabavnom centru "Pionirska dolina" i zoo vrtu u petak, 10. listopada poduzeće "Park" upriličit će svečanost za sve prijatelje i posjetitelje.

Prije desetak dana RZC "Pionirska dolina" i zoo vrt postali su bogatiji za četiri merkata, koji su 56., a sutra navečer očekuje se transport i dva para lemura koji su 57. životinjska vrsta našeg zoo vrta, čime je životinjski fond povećan na ukupno 530 jedinki, kazala je Agenciji Fena stručna suradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Četiri merkata donacija su Zoo vrta iz Ljubljane, a isto toliko lemura donirao je Zoo vrt iz Zagreba.

Na svečanosti, Općini Centar, odnosno načelniku Dževadu Bećireviću bit će uručena zahvalnica za doprinos u razvoju RZC "Pionirske doline" i zoo vrt, jer je Općina Centar financijski podržala i omogućila njihovu nabavku i transport, kazala je Hamza.

Povod za svečanost u "Pionirskoj dolini" je i mladunče lava, koje bi u petak prisutni posjetitelji i gosti RZC "Pionirska dolina" i zoo vrt po prvi put mogli i vidjeti u otvorenom prostoru nastambe, jer će tada lavici biti omogućeno da zajedno sa mladunčetom iz zatvorenog dijela objekta izađe u trkalište, navodi Fena.

Prvi put u RZC "Pionirska dolina" i zoo vrt u svom sastavu ima i "zoo shop" gdje posjetitelji mogu nabaviti po neku dragu uspomenu na ovu jedinu bosanskohercegovačku oazu zelenila sa zoo vrtom.

Nakon više godina ponovo su stvoreni uvjeti i da u funkciju bude puštena ljetna bašta - restoran na prostoru nekada popularnog "mađarskog restorana", ali ovaj put u sastavu poduzeća "Park", kazala je Hamza.

Svečanost će svojom nazočnošću i programom, osim brojnih gostiju i posjetilaca, uveličati i članovi NVO Altruista "Svjetlo", prenosi Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close