Muris & Dire Floyd

Pink Floyd i Dire Straits u kombinaciji? Dođite u Abrašević pa ćete čuti…

Kultura / Glazba | 14. 05. 2016. u 10:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada su dobri, tribute bendovi zaista su vrijedni pažnje. Muris & Dire Floyd više su od toga, jer je riječ o kombinaciji dokazanog solo gitariste i uigranog sastava, a svima su im dvije zajedničke ljubavi – Dire Straits i Pink Floyd.

Nakon Sarajlija 2013., prvi u prilici ponovno na sceni vidjeti Muris & Dire Floyd bit će Mostarci. Sudeći po eventu iz Sloge od prije tri godine, mostarski OKC Abrašević bit će poprište svirke o kojoj će se sigurno još neko vrijeme pričati. Muris Varajić, gitarist s nekoliko solo albuma uz svoje ime, to je i najavio.

“Jako se radujemo koncertu u Mostaru, imali smo veliku pauzu i jedva čekam opet izići na binu, a dat ću sve od sebe da Dire Floyd u skorije vrijeme posjeti još neke gradove u BiH i šire”, rekao je Muris, koji je Mostar već posjećivao, kao solo gitarist, ali i s tribute bandom MetallIron.

U Mostar stiže s provjerenom ekipom u sastavu Amar Češljar (bubanj), Borjan Milošević (bas), Arsen Čarkić (klavijature), Dragan Marković (klavijature) i Ismar Porić (saksofon), a hoće li nam odsvirati identičan repertoar onomu od prije tri godine, još ćemo vidjeti.

Sarajevska publika 2013. čula je 22 numere u trajanju od skoro tri sata (!), od otvarajuće Shine On You Crazy Diamond do zaključne Money For Nothing.

Kopirati
Drag cursor here to close