'Bajka' u Kosači

Pešes u Mostaru predstavlja svoj album prvijenac

Lifestyle / Flash | 27. 11. 2014. u 11:36 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tri uspješna singla, ''Do kraja'', ''To je ljubav'' i ''Sam'', breljansko-širokobriješki bend Pešes predstavlja svoj prvi studijski nosač zvuka nazvan ''Bajka'' u izdanju diskografske kuće Croatia Records.

Album sadrži deset pjesama, među kojima se nalaze i spomenuti singlovi. U Pavarotti studiu u Mostaru i Morris studiu u Zagrebu, kroz proteklih pola godine zaključilu su svoj četverogodišnji autorski rad producirajući kompletan album, čime su zaključili svoj prvi dio stvaralačkog ciklusa.

Album će biti premijerno predstavljen javnosti u petak, 28. studenog 2014. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, točnije u galeriji ''Kraljica Katarina Kosača''.

''Pitate se zašto u galeriji? Zbog toga što se u sklopu promocije sprema i izložba ilustracija vizualnog identiteta albuma koji sadrži 14 radova autorice Tee Jurišić. Premijera počinje u 19:00 sati,'' navode iz benda Pešes.

Pešes postoji od 2008. godine. Okupili su se, kako to i najčešće biva, kao ekipa prijatelja kojima je zajednički nazivnik bila glazba. 2010. godine nastaju prve autorske pjesme, što je promijenilo kompletni opis benda.

Nakon prvog singla ''Do kraja'' (2011.), za koji spot radi Stjepan Miloš, uslijedila su dva još uspješnija singla ''To je ljubav'' (2013.) i ''Sam'' (2013.), za koje spotove režira Igor Dropuljić. Spot za pjesmu ''Sam'' nominiran je za spot godine na Danima hrvatskog filma 2014. godine.

Od početka autorstva nižu velike i male nastupe, te brojna priznanja, od kojih bi izdvojili: nastup na koncertu Ritam Europe II, kao najbolji bend po izboru publike, nastup na Mostar Summer Festu, te nastup na Terraneo Festivalu 2013. zajedno s bendovima Prodigy, The Woods i mnogim drugima. Pobjednici su i jedanaestog po redu WHF-a 2013.

Koncertnu promociju albuma ''Bajka'' najavljuju za ožujak 2015. godine, kada kreće njihova turneja kroz Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju. Točni datumi će se znati uskoro, a vi nabavite svoj primjerak ''Bajke'' i nipošto ne propustite Pešes u svom gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close