Srdačan doček

Papa Franjo stigao u Grčku; Tsipras posjetu nazvao povijesnom

Lifestyle / Flash | 16. 04. 2016. u 08:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papu Franju na grčkom otoku Lezbos dočekali su i pozdravili premijer Alexis Tsipras, vaseljenski patrijarh Bratolomej I i lideri grčke pravoslavne crkve, javlja Agencija Anadolija.

Tsipras iskazao dobrodošlicu papi dok je silazio niz stepenice aviona kojim je doletio na aerodrom u Lezbosu. Zatim su ga pozdravili Bartolomej I, te arhiepiskop atinski i grčki Ieronimos, obojica su dočekala papu uz poljubac u obraz prije nego što su intonirane himne Italije i Grčke. Svečanom dočeku je nazočio i prvi čovjek male katoličke zajednice sa Lezbosa.

"Ponosan sam na ovu posjetu, pogotovo u vrijeme kada su neki od naših partnera u im kršćanske Europe podizali zidove i ograde da spriječe bespomoćne ljude da nađu bolji život. Zato smatram da je vaša posjeta povijesna i jako važna“, obratio se Tsipras papi Franji.

Posjeta vjerskih lidera malom grčkom otoku, preko kojeg je u Europu došla većina migranata, je simbolična. Dolazi u trenutku kada Europska unija provodi svoju nedavno donesenu odluku o deportaciji migranata u Tursku koja bi trebala spriječiti njihov dolazak.

Kopirati
Drag cursor here to close