Pretpraznička atmosfera

Paljenjem svijeća na velikoj jelki otvoren Sarajevo Holiday Market

Lifestyle / Flash | 11. 12. 2014. u 08:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paljenjem svijeća na velikoj jelki, sinoć je na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović svečano otvoren četvrti po redu Sarajevo Holiday Market, javlja Anadolu Agency (AA).

Svečanom otvorenju, odnosno paljenju svijeća na jelki visokoj više od 20 metara, prisustvovali su gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, direktor USAID-a za BiH David Barth i direktor Sarajevo Holiday Marketa Alis Brkić kao i mnogobrojni građani.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić za otvaranje je kazao kako je to jedna pretpraznička atmosfera i veoma je važno da ona počinje s jednom ovakvom manifestacijom.

"Mislim da Sarajlijama ovo dosta znači, da imaju jedno ukrašeno mjestu u gradu, gdje mogu doći, gdje imaju ponudu i svakako gdje mogu nešto i kupiti. Dakle, važna je puno ta pretpraznička atmosfera i za Sarajlije i za turiste kojih je u Sarajevu sve više", rekao je Komšić. 

On je također kazao kako je ovo i prilika da se malo zaboravi i na brige kroz koje su građani BiH prošli tijekom protekle godine, da se razvesele i da se nadaju nečemu boljem u idućoj godini.

Alis Brkić, direktor Sarajevo Holiday Marketa, kazao je kako je cilj ove manifestacije upotpuniti sarajevsku zimu te se zahvalio svim građanima koji su večeras došli na otvaranje, poželjevši im lijep provod.

Šef misije USAID-a u BiH David Barth rekao je kako izuzetno voli glavni grad Bosne i Hercegovine i poručio da je veoma ponosan jer USAID podržava ovaj projekt. 

"Ponosan što će se građani tijekom ovog marketa moći družiti, razmjenjivati iskustva i tako svi zajedno dočekati i novogodišnji praznik. Želim da svi zajedno proslavimo Sarajevo kao prekrasan grad i BiH kao prekrasnu zemlju", poručio je on.

Građani će Sarajevo Holiday Market imati priliku posjetiti svakim narednim danom do 14. siječnja 2015. godine. Na ovogodišnjem marketu ih očekuje veoma bogata ponuda gdje na velikom broju štandova mogu kupiti različite poklone za prijatelje i obitelj. Također, u okviru marketa najavljeni su i koncerti, a mališani imaju priliku uživati u mini luna-parku koji je već postavljen na trgu. 

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je Projekta "PHOENIX - Kultura za budućnost", koji financira EU u sklopu programa "Sarajevo 2014." povodom obilježavanja 100. godišnjice početka Prvog svjetskog rata.

 

Kopirati
Drag cursor here to close