Istražuje i Apple

Ozbiljna situacija: I FBI se uključio u istragu krađe golišavih fotografija

Lifestyle / Flash | 02. 09. 2014. u 12:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U istragu o slučaju hakiranja i objave golišavih i eksplicitnih fotografija dvadesetak slavnih osoba iz svijeta 'showbiza' uključio se i američki FBI.

U kontaktu s vlastima je i najslavnija žrtva krađe fotografija Jennifer Lawrence, dobitnica Oscara za "U dobru i u zlu" i zvijezda "Igara gladi", u kontaktu je s vlastima, objavio je Reuters.

Pretpostavlja se da je s Appleovog servisa za pohranu podataka iClouda hakirana većina fotografija koja je objavljena na internetu, pa se u istragu uključio iApple. Istražitelji još nisu otkrili tko je 'provalio' u sustav, ukrao i objavio intimne fotografije slavnih.

''To je flagrantno kršenje privatnosti. Vlasti će goniti sve koji objave ukradene fotografije Jennifer Lawrence'', objavila je u ponedjeljak njezina glasnogovornica Liz Mahoney.

''Tvrtka shvaća privatnost svojih korisnika vrlo ozbiljno i aktivno istražjemo što se dogodilo'', rekla je glasnogovornica Applea Nat Kerris, javlja BBC.

Manekenka Kate Upton, također jedna od žrtava, najavila je da će iskoristiti sve pravne mogućnosti za gonjenje onih koji kopiraju i nastave distribuirati te fotografije.

Glumica Mary Elizabeth Winstead na Twitteru je priznala da se radi o autentičnim, ali davno izbrisanim fotografijama. "Snimila sam ih sa suprugom davno, u privatnosti svoga doma. Neko je morao dobro 'kopati' da dođe do njih i mogu samo zamisliti koliko je ljigavosti trebalo za to. Nadam se da se dobro osjećate u svojoj koži", poručila je, prenosi Fena.

Slučaj hakiranja posljednja dva dana potresa svijet 'showbiza', u kojem se na meti našlo dvadesetak zvijzda, iako neke od njih tvrde da su fotografije lažne.

Kopirati
Drag cursor here to close