Suosjećanje sa žrtvama

Ovogodišnja ''Šetnja za ozdravljenje'' posvećena obiteljima u poplavljenim područjima

Lifestyle / Flash | 19. 10. 2014. u 12:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simbolična “Šetnja za ozdravljenje”, akcija posvećena jačanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke, upriličena je danas u Sarajevu, na Vilsonovom šetalištu.

Simbolična šetnja okupila je brojne građane i građanke, predstavnice nevladinih organizacija koje se bave problematikom karcinoma dojke, žene koje su preživjele tu bolest, predstavnike Američkog veleposlanstva i druge.

Organizatori naglašavaju da je zbog poplava koje su ove godine zadesile BiH i tragedije koju su u toj nedaći doživjele mnoge obitelji organizirana ova skromna simbolična šetnja nakon šest uzastopih humanitarnih manifestacija “Race for the cure” ("Trka za lijek") u Sarajevu.

Novac koji je bio namijenjen za sedmu "Race for the cure" bit će utrošen za organizaciju Dana zdravlja na deset lokacija u poplavljenim područjima širom BiH, što će biti nastavak misije prevencije i očuvanja ljudskog zdravlja.

Cilj akcije "Race for the cure” je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke, a manifestacija se održava u više od 140 gradova svijeta gdje svake godine za unapređenje zdravlja žena šeta. odnosno trči nekoliko milijuna ljudi.

U predhodnoj Utrci za ozdravljenje u Sarajevu, novac prikupljen od registracije sudionika iskorišten je za nabavku paketa prve pomoći za 1.400 operiranih žena iz cijele BiH i za 700 besplatnih mamografskih pregleda osobama bez socijalnog osiguranja u ruralnim područjima.

''Race for the cure“ je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, obitelji, timovi učenika, poznate osobe, kako bi podržali akciju jačanja svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.

Kopirati
Drag cursor here to close