zapamtite

Ovo su namirnice koje jedemo pogrešno

Lifestyle / Flash | 27. 05. 2015. u 15:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mango ili datulje definitivno ne spadaju u domaće namirnice pa je prilično logično da ih ne znamo konzumirati kako treba, no što reći o domaćim namirnicama koje se kod nas jedu od stoljećima?

Vjerovali ili ne, sigurni smo da ćete u sljedećim savjetima naći neke informacije koje do sada niste znali, a rade se o namirnicama koje gotovo svakodnevno imate na stolu od kad znate za sebe.

Crno vino ne treba "prodisati", kako kažu znalci - u tom slučaju okus jest nešto bolji, no od blagotvornih učinaka nema gotovo ništa, jer će organske kiseline i polifenoli ispariti

Češnjak treba nasjeckati i ostaviti da stoji tako barem 15 minuta, jer za razliku od jagoda i vina, on dobiva na nutritivnoj vrijednosti na taj način.

Jagode ne treba rezati jer su razne hranjive tvari koje su u njima osjetljive na izlaganje kisiku poput vitamina C. Jedite ih cijele.

Jogurt kad stoji nakupi tekućinu na vrhu koju većina nas baci - greška, i to velika, jer je prepuna proteina i vitamina B12.

Povrće ne treba kuhati ili pržiti, jer se na taj način uništavaju vrlo vrijedni enzimi. Najbolji način pripreme je kuhanje na pari.

Rajčice - ako želite iskoristiti njihove kemikalije koje se bore protiv raka, treba ih jesti pečene, a i inače je rajčice puno bolje prokuhati i napraviti umak nego ih jesti sirove, što je kod nas uobičajeno.

Sjemenke lana - omiljene kao dodatak svemu, od pahuljica preko kruha do salata, ne smiju se jesti cjelovite jer će u tom slučaju samo proći kroz probavni sustav. Istucajte ih u mužaru ili kratko stavite u blender, njih se mora usitniti!

Kopirati
Drag cursor here to close