I šimnka je kvarljiva

Ovih pet beauty proizvoda trebala bi držati u hladnjaku

Lifestyle / Flash | 22. 07. 2017. u 10:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljeto nosi svoje radosti i probleme. Kad temperatura prijeđe granicu podnošljivosti, to se odražava na hrpetinu stvari kod kuće - moramo opreznije pohranjivati hranu, dvostruko više paziti na biljke, zatvarati prozore i rolete, no spremate li i svoju šminku i preparativne proizvode u hladnjak? Ako je odgovor ne, činite veliku grešku.

Naime, pojedini beauty proizvodi su kvarljivi sami po sebi, a doda li se u računicu toplina mogli bi se pokvariti i puno prije no misli, piše miss7.

1. Lak za nokte

Lakovi za nokte se brzo zgusnu, a onda nema pomoći. Isto će im napraviti toplina. Upravo zato trebala bi ih staviti u hladnjak jer tako će formula ostati u optimalnom stanju za primjenu.

2. Parfem

Jeste li znali da je najveća pogreška držati parfeme izložene na polici do koje dolazi sunce? Osjetljive parfemske note sunce će brzo izmijeniti, a vi tako gubite miris najdražeg parfema. Možete to spriječiti tako da ga pohranite na hladno i tamno mjesto - hladnjak zvuči kao logično mjesto, zar ne?

3. Maska za lice

Iako se maska neće pokvariti stoji li na danjem svijetlu, bolje je da nije direktno izložena suncu. Međutim, stavite li je u hladnjak, bit će dodatno osvježenje kod svakoga stavljanja i ljepše će sjesti na kožu.

4. Krema za područje oko očiju

Ovaj proizvod, koji kod pomlađivanja nosi velike zasluge, najbolje djeluje držimo li ga na na niskoj temperaturi, Naime, nanosi li se ohlađena, hladnoća će suziti žilice te će se smanjiti protok krvi kroz meka tkiva.

5. Retinol i vitamin C

Znate li da već sunčeva svjetlost može izmijeniti čarobne moći ovih sastojaka?! Njih je obavezno držati u mraku kako ne bi izmijenili svoju kemijsku strukturu.

Kopirati
Drag cursor here to close