Texas

Otvoren prvi vodeni park za djecu s teškoćama u razvoju

Lifestyle / Flash | 21. 06. 2017. u 16:02 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljeto nam je stiglo i vodeni parkovi širom svijetu puni su djece i onih malo starijih koji u kupanju i zabavi traže odmor od vrućeg dana. Zahvaljujući novom vodenom parku pod nazivom Morgan’s Inspiration Island u San Antoniu u Texasu, ljudi s poteškoćama u razvoju se mogu zabavljati.

Vodeni parkovi su poznati po tome što su nedostupni za osobe s invaliditetom, ali Morgan's Inspiration Island ima za cilj promijeniti sve to, te je postao prvi svjetski vodeni park namijenjen osobama s invaliditetom.

''Naš cilj je pružiti veliko gostoprimstvo u inkluzivnom, sigurnom, udobnom i s ne pretjeranom gužvom'', tvrdi osnivač parka Gordon Hartman, koji je radio s liječnicima, roditeljima, nastavnicima, terapeutima koji rade s osobama s posebnim potrebama i skrbnicima kako bi što uspješnije stvorili i prilagodili 'Morganovu zemlju čudesa' osobama s različitim potrebama.

Park nudi zlatne narukvice koje roditeljima omogućuju pronalaženje svoje djece, a također nudi PneuChairs – vodonepropusna kolica koje obitelji mogu unajmiti besplatno. Svaki dio parka je dostupan invalidskim kolicima, a djeca s ''posebnim potrebama'' mogu besplatno ući u park. Također u parku postoji mogućnost da se brzo promjeni toplina vode kako bi prilagodili posjetiteljima koji su osjetljivi na hladnoću, piše BoredPanda.

''Morgan's Inspiration Islands obećao je svim osobama s fizičkim ili kognitivnim posebnim potrebama mjesto gdje se mogu kupati i prskati, te igrati bez prepreka, rekao je Gordon. ''To nije park s posebnim potrebama, to je park inkluzije.''

Kopirati
Drag cursor here to close