Koncert

Ulaznice za koncert EKV-a u Mostaru su dobili ...

Kultura / Glazba | 26. 10. 2016. u 11:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraj listopada će opet biti vrijeme kada ćemo dodirnuti prošlost i dozvoliti joj da nam vrati naša kristalna sjećanja. Mostar - OKC 'Abrašević' 29.10. 'In Memoriam of EKV' naš je način da ta lijepa sjećanja sačuvamo od zaborava, poručuju iz kuće muzike i zabave 'Panta Rhei'.

Koncertom će se obilježiti dvadeset druga godišnjicu od prerane Milanove smrti i to koncertima sa bivšim članovima EKV. EKV je definitivno obilježio '80-e, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova glazba s pravom smatra obaveznom lektirom.

A kako to posljednjih desetljeća na ovim prostorima biva i EKV je nestao zajedno sa toliko drugih kvalitetnih stvari koje su nam začinjavale život tih godina. I sada, samo par godina poslije njih, ostaju nam godine uz njih....

Milan, Bojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi, no ono što ćete imati priliku čuti u Mostaru, ekipa je koja je, na njihovu sreću, imala priliku osjetiti originalni dah EKV-a.

Bljesak.info je nagradio pet čitatelja sa po jednom ulaznicom za ovaj koncert u Mostaru. Ulaznice su dobili: Andrea Brkić, Igor Stipić, Vanessa Denjo, Danijela Mekić i Anel Bojčić.

Dobitnici su putem maila obaviješteni o načinu preuzimanja ulaznica. Inače, cijena ulaznice je u pretprodaji 10 KM, a prodajna mjesta su trafika na Rondou i OKC 'Abrašević'.

Bend koji oživljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija glazbenika, članova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema glazbi, umjetnosti i poštovanje prema jednom od najvećih Rock&Roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirirao u raznim fazama naših života.

Članovi benda su: Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. i svirao na albumima 'Dum dum' i 'Neko nas posmatra', kao i na live albumu 'Kao u snu'.

Dragiša Uskoković - Cima, koji je svirao na albumima 'Neko nas posmatra i 'Kao u snu', te na velikom broju živih svirki u to vrijeme. Nemanja Dašić, vokal i gitara. Dejan Tomović - Tomke, na klavijaturama, koji je svojevremeno svirao u beogradskom bendu 'Vampiri'.

Teodor Jani, na gitari, ekscentrični Grk, zaslužan za novi EKV-ov zvuk na albumu 'Ljubav'. Ujedno je i producirao albume 'Ljubav', 'Samo par godina za nas' i 'Dum dum'. Najpoznatija uloga gitariste mu je u pjesmi '7 dana', gdje je na kraju pjesme odsvirao sjajan solo.

Kopirati
Drag cursor here to close