Bez šale

Oslobodili mafijaša jer je jako 'alergičan na zatvor'

Lifestyle / Flash | 08. 06. 2015. u 09:25 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Giulio Lampada (44) nekoć je bio jedno od glavnih lica talijanskog klana 'Condello'. Godine 2011. uhićen je te kasnije osuđen na 14 godina iza rešetaka, no pušten je već prije nekoliko dana. Od 14 godina kazne, 'odležao' je tako tek sedam mjeseci. Čovjek je, utvrdili su liječnici, alergičan na zatvor.

U tih sedam mjeseci u zatvoru Lampada je izgubio desetak kilograma i pritom niti na sekundu nije napuštao svoju ćeliju. Jeo je samo voće i grickalice. S obzirom na tjelesno propadanje pregledalo ga je nekoliko liječnika i svi oni su zajednički utvrdili da je osuđenik 'nekompatibilan' za boravak u zatvoru. U obzir nije došlo ni prebacivanje na psihijatriju.

Kroz život kriminalca, piše Daily Mail, Lampada je razvio averziju prema muškarcima u uniformama, a boravak u zatvoru učinio ga je depresivnim.

''Za vrijeme boravka u zatvoru Lampada nikada nije napustio svoju ćeliju, a trebala mu je i pomoć pri odlasku na WC'', izjavio je njegov odvjetnik Giuseppe Nardo.

Nakon što su liječnici zaključili da je jedini način da Lampadi bude bolje taj da ode kući, milanski mu je sud to i omogućio. Nekadašnji mafijaš vratio se u okolicu Milana gdje opet može uživati u luksuznoj kući sa svojom suprugom i troje djece.

Vrijedi napomenuti da je 2011. s Lampadom uhićen i jedan od sudaca kojeg je godinama podmićivao. Inače, klan 'Condello' bavio se, između ostaloga, krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Italiju. Njegova je glava - Pasquale Condello - uhićen 2008. godine te osuđen na četiri doživotne kazne.

Kopirati
Drag cursor here to close