SEUH

Organizirana ekološka akcija 'Buna 2015' u spomen Damiru Pandži

Lifestyle / Flash | 04. 07. 2015. u 14:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekološka akcija 'BUNA 2015' održana je u subotu organizaciji Sportsko ekološke udruge Hercegovina – SEUH, u spomen Damiru Pandži nekadašnjem članu SEUH-a. U akciji je čišćeno korito i priobalje rijeke Bunakraj Mostara, a Stožer navedene akcije je bio na lokaciji Vile Ivanković na Buni.

Na šest lokacija su ronici i kopneni timovi čistili korito i priobalje rijeke Bune od ŠRC Buna do ušća u rijeku Neretvu. U akciji su sudjelovali 45 ronioca iz BiH i Hrvatske, iz sljedećih klubova:

REK Hvidra Split,Vidra Ljubuški, Explorer Sarajevo, HRK Neum, RK Neretva Mostar, Buk Banja Luka, RK Vidra Modriča, RK Bosna Sarajevo, Periska Ploče, Posejdon Mostar i ronioci SEUH-a. Potporu su dali 40-tak zaljubljenika u prirodu i ekologiju koji su čistili priobalje i pripomogli roniocima.

''Prikupljena je znatna količina smeća,nedozvoljenih ribolovnih alata i nekoliko mrtve ribe koja je ubijana nedozvoljenom uporabom električnih agregata.Na osnovu provedene akcije apeliramo sugrađane za žurno osvješćenje osobne ekološke svijesti i poduzimanju oštrijih mjera za zaštitu naših hercegovačkih rijeka'', priopćeno je iz SEUH-a.

Ovu ekološku akciju su pomogli:

ATU Bona Buna,Elektro privreda HZHB, Turistička zajednica HNŽ-a, Agencija za vodno područje Jadranskog mora Mostar,Unicredit banka i Brotis Čitluk.

Kopirati
Drag cursor here to close