Mamurni i opasni

Opuštena, lepršava i nepretenciozna atmosfera na koncertu 'Karni' u Mostaru

Kultura / Glazba | 08. 06. 2014. u 08:09 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bend 'Karne', konačno je zasvirao u Mostaru i oduševio malobrojnu publiku u OKC Abrašević.

Mostarci su uživali u opuštenoj, lepršavoj i nepretencioznoj svirki Karni, koji za sebe kažu kako su nastali iz potrebe članova da se neartikulirano oglase po svim nevažnim pitanjima. 

Na koncertu publika je pored poznatih pjesama sa albuma 'Diktatura amatera' (Croatia records 2013.) imala priliku čuti i neke od numera koje će se naći na njihovom drugom albumu koji izlazi u proljeće 2015. godine.

Karne su ovaj put u frontu sa novim pjevačem Almirom Kurtom Kuglom sa kojim, po riječima saksofoniste benda Gorana Navojca, nastupi 'Karna' imaju posebnu težinu. Njih dvojica, naime, bez ostatka benda teže preko 250 kilograma.

Prije svog dolaska u Mostar Karne su upozorile obožavatelje da budu na oprezu, jer noć prije sviraju u Slozi u Sarajevu, tako da u grad na Neretvi stižu mamurni, kada su kako kažu, najopasniji.

Sebe su na svojoj službenoj Facebook stranici opisali kao vokalno infantilni sastav koji je osnovan u siječnju ‘davne’ 2010. godine. Već po samom osnivanju benda, donesen je i statut koji je precizno definirao ponašanje članova Karna.

Jedno od tih pravila, ono koje kaže da ‘za prijem u Karne kandidat mora ispunjavati najmanje dvije karakteristike: ne smije znati svirati i mora konzumirati alkohol tijekom proba i svirki’ je u mnogome doprinjelo definiranju prepoznatljivog zvuka koji karakterizira njihovu svirku. Nadasve, vođeni krilaticom ‘Alkohol ne smije da trpi zbog svirke’ Karne su uspjele u onome što nije pošlo za rukom mnogim bendovima Regije - da ih organizatori mole da sviraju za novce. Pokazalo se, najme, da u slučajevima kada Karne sviraju samo za besplatno piće, organizator koncerta ostane ‘kratkih rukava’.

U bendu 'Karne' pored spomenutih Gorana Navojca i Almira Kurta Kugle, još sviraju: Feđa Isović, Alen Pilav, Nihad Vranić, Ervin Buševac Širli i Aldin Omerović.

Kopirati
Drag cursor here to close