Drugi put

Opet zapaljen tobogan ispred Lutkarskog kazališta u Mostaru

Lifestyle / Flash | 25. 06. 2017. u 12:08 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tobogan koji je već jednom zapaljen ispred Lutkarskog kazališta u Mostaru, opet je zapaljen tijekom noći.

Nakon što je godinama ''ničija deponija'' zatrpavala Lutkarsko kazalište, u prosincu je ispred kazališta postavljen novi park za djecu.

No samo nekoliko dana nakon postavljanja, vandali su zapalili tobogan. Već u veljači Lutkarsko kazalište je postavilo novi tobogan, da bi četiri mjeseca poslije vandali opet zapalili dječju igračku.

''Nevjerojatno je da nekome smeta dječji park. To je čisto divljaštvo i odraz ovog današnjeg društva gdje su vrijednosti izvrnute, gdje nema nikakve društvene svijesti, vrijednosti, a neke emocionalne vrijednosti su u drugom planu. Lijepa gesta od Telemaha i od nas lutkara koji smo grad htjeli učini ljepšim i prihvatljivijim i napraviti mjesto gdje se djeca mogu upoznati, zabaviti i družiti, je uništena'', rekao je za Bljesak.info nekadašnji direktor kazališta Tibor Oreč, nakon što su vandali prvi put zapalili tobogan.

Ružica Bošković nova direktorica Lutkarskog kazališta Mostar ranije je u razgovoru za Bljesak.info rekla kako su ranije imali dosta problema, jer su im u protekloj godini razbijena stakla, vandali su nogama udarali od otvore, a kazalište ih još uvijek ne može zamijeniti.

''Zaista je bilo problema, prostor nije bio osvijetljen, a u kasnim satima delikventi su se družili i stalno se vraćali i okupljali ispred kazališta. No kako se napravio park došla je i rasvjeta, na početku smo strahovali da će se razbiti, no srećom nije. No i kasnije, kada je došla rasvjeta, delikventi su se skupljali, a znali smo naći grafite i sigurnosna kamera nam je razbijena'', kaže Bošković, no nakon što je novopostavljeni tobogan zapaljen lutkari su morali intervenirati nadležnim službama, a policija je počela češće obilaziti ovaj teren i problemi su nestali.

No vandali su se opet vratili i uništavaju jedan od rijetkih uređenih prostora za djecu.

Kopirati
Drag cursor here to close