Palcohol

Opasan izum: Na tržište dolazi alkohol u prahu

Lifestyle / Flash | 22. 04. 2014. u 12:00 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izumitelj Mark Phillips osmislio je proizvod koji bi mogao revolucionirati ispijanje alkohola - alkohol u prahu. Za njegovo konzumiranje potrebno je samo dodati vodu, juice ili neko drugo piće.

Ovaj proizvod 'maštovita' nazva Palcohol odobrio je američki regulator - Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau.

Alkoholni prah trenutačno je dostupan u okusima ruma, votke, koktela cosmopolitana, mojita i margarite.

Vijest o otkriću alkohola u prahu pokrenula je mnoge rasprave vezane uz opasnosti od ovog proizvoda. Između ostaloga, masovno korištenje ovog proizvoda olakšalo bi ilegalnu proizvodnju i distribuciju alkohola i znatno otežalo kontrolu tržišta alkoholnih pića.

Postavlja se i pitanje kontrole konzumacije budući da će se Palcohol lako moći unositi na mjesta na kojima konzumiranje alkohola nije dopušteno.

Također, postoji opasnost od 'ušmrkavanja' praha, ali kompanija na svojoj web-stranici upozorava potrošače da to ne rade, jer bi za postizanje 'učinka alkoholiziranosti' trebalo 'ušmrkati' više od pola čaše praha.

Mark Phillips pozvao je investitore zainteresirane za projekt, ali zanimaju ga samo 'krupne ribe'. 'Ako imate 100 milijuna dolara ili više za ulaganje, rado ćemo s vama porazgovarati. U suprotnom nemamo o čemu pričati', navodi se u pozivu investitorima.

Kopirati
Drag cursor here to close