Rekordan broj

Okončan najtečaj Demofesta: 467 bendova želi podijeliti binu sa Hladnim pivom

Lifestyle / Flash | 18. 04. 2016. u 10:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na bini ovogodišnjeg Demofesta želi zasvirati čak 467 demo bendova, što govore rezultati devetog natječaja banjalučkog festivala, koji je okončan proteklog vikenda. Takođe, poznato je i ime prvog revijalnog izvođača, pa će publika prve festivalske večeri na tvrđavi Kastel slušati punk rock bend Hladno pivo.

Kada su u pitanju demo bendovi, Demofest je ponovo oborio prošlogodišnji rekord, a inbox najpoznatijeg demo festivala u regiji bio je doslovno zatrpan prijavama koje su stizale tijekom posljednjeg dana natječaja.

I ovoga puta je najveći broj prijava stigao iz Srbije (202) i Hrvatske (121), a brojne prijave su stigle i iz BiH (89). Nastavljen je prošlogodišnji trend, pa se ponovo povećao broj prijava iz Slovenije (31), a prijavljivali su se i demo sastavi iz Makedonije (14) i Crne Gore (10).

"Već od ranije znamo da najveći broj prijava pristigne krajem natječaja, pa smo spremno dočekali i posljednji dan, kada smo i najviše komunicirali sa demo bendovima. Završavamo razvrstavanje prijava, a zatim ćemo ih poslati našem stručnom žiriju na preslušavanje i ocjenjivanje", navela je Brankica Raković, PR direktor Demofesta.

Dodaje da će i ove godine, na osnovu procjene žirija, 30 bendova dobiti šansu da nastupi u Banjaluci i pokaže šta zna, a rezultati natječaja bit će poznati u lipnju.

"Ono što sada možemo otkriti je da će 15 demo bendova dijeliti binu sa grupom Hladno pivo, od koje će zasigurno imati šta naučiti. Kako bi nam vrijeme u čekanju rezultata natječaja brže prošlo, uskoro ćemo otkriti i ostala revijalna imena devetog Demofesta", istaknula je Raković i dodala da će i ove godine glazbeni program festivala činiti regionalni izvođači, ali i poznata svjetska imena.

Rezultati natječaja i imena članova žirija bit će objavljeni na službenoj stranici festivala, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Demofesta.

Demofest 09 će ove godine biti održan od 21. do 23. srpnja u Banja Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close