Dijaspora

Održana Duvanjska noć u Munchenu

Lifestyle / Flash | 20. 04. 2015. u 10:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Hrvatske kulturne zajednice Tomislavgrad - Munchen, u najvećem bavarskom gradu tijekom vikenda okupilo se oko petstotinjak uzvanika na drugoj po redu Duvanjskoj noći.

Među uzvanicima bio je i predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Mato Kelava te izaslanstvo Hercegbosanske županije, predvođeno ministrima Stipanom Šarcem i Petrom Galićem; ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja HBŽ-a Anto Baković i zastupnik u Skupštini HBŽ-a Robert Bagarić, priopćeno je iz Ureda načelnika općine Tomislavgrad.

Ovoj kulturno-zabavnoj manifestaciji nazočili su i Petar Uzorinac, generalni konzul RH u Munchenu, kao i predstavnik Hrvatske katoličke misije Munchen fra Ante Ivan Rozić.

U prvom kulturnom dijelu programa nastupili su članovi dramske i folklorne sekcije Udruge Duvnjaka iz Zagreba, s kolom i plesom, te izvedbom trećega čina komedije "Ja ću se ženit, faljen Isus", autorice i scenaristice, duvanjske novinarke Ljube Đikić, kao i članovi folklorne skupine iz Munchena.

U zabavnom dijelu programa nazočne je zabavljala tomislavgradska glazbena skupina "Kiše jesenje".

Organizatori su najavili kako će prihodi s ove manifestacije biti donirani u humanitarne svrhe, za udrugu "Nada" iz Tomislavgrada i kao pomoć u gradnji kuće obitelji samohrane majke Marice Gudelj iz Vedašića.

 

Kopirati
Drag cursor here to close