"Gorsko oko"

Održana 8. Manifestacija "Dani Boračkog jezera" 2016

Lifestyle / Flash | 23. 05. 2016. u 15:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Eko asocijacije "Gorsko oko" u suradnji sa Triatlon asocijaciom u Bosni i Hercegovini, Eko selo Boračko jezero d.o.o. Konjic, Ekološko udruženje "Šićki Brod", Bukinje, "Zaštićena prirodna područja KS", te drugim nevladinim organizacijama od 20. do 22. svibnja održana je 8. Manifestacija "Dani Boračkog jezera" 2016.

Cilj ove Manifestacije je rad na promociji i zaštiti prirodnih ljepota rijeke Neretve i Boračkog jezera. Takođe se podjednako djeluje na promociji i zaštiti prirodnih ljepota ovog istinskog bisera bosansko-hercegovačke prirodne baštine i velikog turističkog potencijala, kojem do sada nije posvećena dovoljna pažnja, onakva kakvu zaslužuje ovakav prirodni potencijal. Cilj ovog projekta je bio obilježavanje otvaranja ljetne turističke sezone u Hercegovačko-naretvanske županije.

U trodnevnoj radnoj akciji čišćenja i uređenja obalnog i priobalnog dijela Boračkog jezera, sudjelovalo je oko 200 volontera različitih profila-srednjoškolci, sudenti, ekološki aktivisti i ostali ljubitelji prirode iz cijele Bosne i Hercegovine, sportaši, sportski radnici, prosvjetni djelatnici, kao i mnoge nadležne institucije i mnogi drugi koji su došli sa ljubavlju da podrže očuvanje prirodnih ljeta BiH.

Ovoj Manifestaciji je prisutvovala, Federalna minstrica turzima i okoliša, Edita Đapo. Svoj veliki doprinos su dali uposlenici JKP "Standard" iz Konjica.

Za sve sudionike ove Manifestacije organizatori su osigurali smještaj, hranu i piće, uz bogat kulturno-zabavni program, za koji su bili zaduženi članovi i članice KUD "Šićki Brod" Tuzla, te članovi hora AKCUS " Seljo".

Kopirati
Drag cursor here to close