Diskriminacija

Održan trening o prepoznavanju diskriminacije

Vijesti / Politika | 26. 06. 2012. u 09:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija za demokratske inicijative Sarajevo organizirala je u prostorijama Američkog kutka u Mostaru dvodnevni trening na temu "Testiranje diskriminacije". Organizatori su istaknuli kako je testiranje diskriminacije inovativan način njezina utvrđivanja i dokazivanja.

Naime, iako je diskriminacija sveprisutna i najčešće nesankcionirana, nije uvijek lako dokazati da je do nje i došlo. Trening, koji je počeo jučer, namijenjen je mladim ljudima, studentima, te osobama aktivnim na polju suzbijanja diskriminacije i zaštite ljudskih prava.

Po riječima trenerice na ovom projektu i koordinatorice Regionalnog centra za manjine iz Beograda Jovane Vuković, cilj je treninga da obuči sudionike, mlade ljude iz Mostara, da sutra mogu prepoznati diskriminaciju, iskoristiti ovu metodu testiranja diskriminacije, te da se mogu efikasno boriti protiv nje.

Sudionici su, kazala je Vukovićeva, uočili problem diskriminacije kod etničkih manjina, povratnika, osoba s invaliditetom..., što, kako je kazala, pokazuju i dosadašnja istraživanja. Ona je dodala kako se prvi dan treninga govorilo o teoretskim, a da će danas biti riječi o praktičnim aspektima testiranja.

Trening "Testiranje diskiminacije" održava se u okviru treće faze projekta "Equality in Rights Programme - Antidiscrimination", pod pokroviteljstvom međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava Civil Rights Defenders.

Kopirati
Drag cursor here to close