Ples i pjesma

Održan razigrani festival 'Djeca su vojska najjača'

Kultura / Glazba | 25. 05. 2015. u 13:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Potocima kod Mostara u nedjelju navečer održan je drugi dječji festival pod nazivom 'Djeca su vojska najjača', a sve u organizaciji ansambla Ornament.

Mnogobrojna publika je vidjela i poslušala 19 skladbi koje su izvela djeca iz bjelopoljske kotline. Za najmlađe u publici organizator i sponzori su osigurali slatke poklončiće.

U veselom i razigranom programu preovladavale su šarene boje, dok su se pojedini izvođači potrudili i oko scenskog nastupa. Sve ovo zahtijevalo je od žirija punu koncentriranost kako bi se na kraju proglasili najbolji.

U revijalnom dijelu programa sa dvije plesne točke nastupile su članice Plesnog studija Mo-Stars. Osim njih nastupila je i prošlogodišnja pobjednica festivala Edina Mujić s pjesmom 'Djetinjstvo'.

"Cilj ovog festivala je da se djeca s ruralnih područja grada Mostara educiraju, te da im se razvije svijest i potreba za glazbom", kazao je Enis Sihirlić, predsjednik Ansambla 'Ornament'.

Treće mjesto po ocjeni žirija osvojila je Asija Muraspahić sa skladbom 'Amsejp akapoan', drugo mjesto osvojila je Fatima Tipura sa pjesmom 'Mississipi'. Tipura je ujedno osvojila i nagradu za najbolji scenski nastup. Pobjednica festivala po ocjeni žirija je Sena Habibija s pjesmom 'Au što je škola zgodna'. Za najmlađeg sudionika na festivalu, nagradu je osvojila Zajra Maksumić.

Kopirati
Drag cursor here to close