vrijeme u bih

Od subote razvedravanje, temperature do -25 stupnjeva

Lifestyle / Flash | 05. 01. 2017. u 08:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni će danas prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u većini područja. U Posavini bez padavina. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom i snijegom, a poslijepodne se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Vjetar u Bosni slab do umjeren, poslijepodne pojačan sjeverni, a u Hercegovini umjerena do jaka bura. Dnevne temperature kretat će se od -3 do 2, na jugu od 3 do 8 stupnjeva.

U petak će u Bosni biti pretežno oblačno, a u Hercegovni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, zapadnim i istočnim područjima Bosne povremeno sa slabim snijegom. Vjetar u Hercegovini i na zapadu Bosne umjeren do jak, povremeno s olujnim udarima sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku Bosne slab do umjeren sjeverni. Jutarnje temperature kretat će se od -15 do -6, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -12 do -6, na jugu od 1 do 5 stupnjeva.

U subotu će u Hercegovini, Posavini i na jugozapadu Bosne biti pretežno vedro, a u ostatku BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature iznosit će od -18 do -11, na jugu od -5 do 0, na planinama i visoravnima do -23, a dnevne od -14 do -7, na jugu od -3 do 2 stupnja.

U nedjelju će biti pretežno sunčano i hladno sa mrazom. U večernim satima porast naoblake u Krajini može usloviti slab snijeg. Jutarnje temperature iznosit će od -20 do -13, na jugu od -8 do -2, na planinama i visoravnima do -25, a dnevne od -12 do -6, na jugu od -2 do 3 stupnja.

U ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U zapadanim i sjeverozapadnim područjima Bosne povremeno sa slabim snijegom. Jutarnje temperature će iznositi od -13 do -6, na jugu od -4 do 2, a dnevne od -5 do -1, na jugu od 0 do 5 stupnjeva, priopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close