Izdržite još malo

Od 11. svibnja stabilizacija vremena i zatopljenje

Lifestyle / Flash | 05. 05. 2016. u 13:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U Bosni i Hercegovini sljedećih dana očekuje se nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima koji će biti nešto intenzivniji u poslijepodnevnim satima. Ti pljuskovi pogotovo u Krajini mogli bi biti praćeni grmljavinom'', kazao je Feni klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Dženan Zulum.

''Jutarnje temperature bit će niske, od 3 do 9 stupnjeva Celzijevih u Bosni, a u Hercegovini do 12. Maksimalne dnevne temperature u Bosni bit će od 16 do 22, a u Hercegovini stupanj do dva više'', kazao je Zulum.

Naglasio je da se "nestabilno vrijeme prema dugoročnoj progonozi očekuje do 10. - 11. svibnja".

''Tek od 11. svibnja moglo bi doći do izvjesnije stabilizacija vremena, odnosno prekida nestabilnosti a to bi pratilo i porast jutarnjih temperatura'', kazao je Zulum.

Prema sadašnjim pokazateljima svibanj bi u pogledu temperature trebao biti u granicama višegodišnjega prosjeka.

''Prosječna temperatura u maju u Sarajevu iznosi 14,1, u Mostaru 17,9, a u Bihaću 15,1 stupanj Celzijev'', dodao je Zulum.

Količina padalina bi trebala biti u granicama višegodišnjega prosjeka. Prosječna količina padalina, između ostalih, u Sarajevu iznosi 82 litra, u Mostaru 102, u Bihaću 116, a u Tuzli 92 litra po metru četvornom.

Kopirati
Drag cursor here to close