1. svibanj

Objavljena nova prognoza za Praznik rada

Lifestyle / Flash | 30. 04. 2017. u 11:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meteorolozi predviđaju da će sutra, 1. svibnja, biti toplije u odnosu na prethodne dane, s tim da u centralnim područjima Bosne i Hercegovine postoje uvjeti za pojavu kratkotrajnog pljuska.

''Što se tiče sutrašnjeg dana u BiH će prijepodne uglavnom biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost s tim da će u kotlinskim dijelovima postojati uvjeti za pojavu kratkotrajne magle ili niskih oblaka. Tijekom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim područjima istočne Bosne i planinskim dijelovima je moguć kratkotrajni lokalni pljusak. Praktično od danas će doći do zatopljenja u odnosu na prethodne dane, tako da će se sutra u jutarnjim satima temperature se kretati od 1 do 7, na jugu zemlje između 6 i 10 stupnjeva, a najviša dnevna temperatura između 17 i 23, na jugu zemlje i do 25 stupnjeva'', kazala je za meteorologinja Federalnog hidrometeorološkog zavoda Ismira Ahmović za Fenu.

Dodala je da postoji mogućnost da u središnjim područjima zemlje bude kratkotrajni lokalni pljusak budući da će doći do naglog zatopljenja.

Na planinama je jučer izmjereno minus 2 stupnja i padao je snijeg, a u gradovima su se temperature uglavnom kretale između 3 i 8, dok je na jugu zemlje bilo čak i do 12 stupnjeva.

''Već danas je drugačija sinoptička situacija, temperature dnevne će se povećati i iznosit će između 14 i 19, a na jugu zemlje do 23, dok će sutra biti još toplije u odnosu na prethodne dane '', dodala je Ahmović.

Kopirati
Drag cursor here to close