od 14. do 22. kolovoza

Objavljen program ovogodišnjeg SFF-a: Najbolja filmska ostvarenja pred sarajevskom publikom

Lifestyle / Flash | 31. 07. 2015. u 11:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostalo je još 14 dana do početka 21. izdanja najveće regionalne filmske smotre Sarajevo film festivala (SFF) koji će trajati od 14. do 22. kolovoza. U okviru osam festivalskih dana bit će prikazano 259 filma iz 57 zemalja u 18 programa na sedam lokacija.

Kompletan program 21. festivala objavljen je danas službeno na pres-konferenciji u Sarajevu. Direktor Festivala Mirsad Purivatra naglasio je da će sarajevska publika imati priliku vidjeti najbolja filmska ostvarenja iz svijeta, posebno regije koja su osvojila brojne prestižne nagrade na filmskim festivalima.

''SFF je u ovom trenutku najveći i možda najutjecajniji festival u jugoistočnoj Europi i zato ova lista filmova oslikava stanje u kinematografiji u svijetu s posebnim fokusom na regiju'', pojasnio je Purivatra.

Za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti ove godine bit će uručena dva Počasna "Srca Sarajeva" i to kanadskom redatelju Atomu Egoyanu i Oscarom nagrađenom glumcu Beniciu Del Toru, a festival će posjetiti i ekipe nagrađivanih filmova na festivalima u Cannesu, Veneciji i Berlinu.

Selekciju filmova pomno je birao desetočlani tim selektora godinu dana, zbog čega Purivatra tvrdi da je program najbolji koji je mogao biti za ovogodišnje izdanje Festivala budući da su selektori posjetili brojne filmske festivale i pogledali mnogo filmova.

Dva najveća bh. redatelja predstavit će svoje filmove na ovogodišnjem SFF-u. Tako će film "Tigrovi" oscarovca redatelja Denisa Tanovića imati bh. premijeru koji je njegovo četvrto ostvarenje koje se prikazuje u okviru SFF-a na "Open Airu", dok će redateljica Jasmila Žbanić predstaviti film "Jedan dan u Sarajevu" u okviru Natjecateljskog dokumentarnog programa.

''U okviru Open Aira bit će prikazan u Veneciji nagrađeni film Ognjena Sviličića "Takva su pravila" u kojem igraju Emir Hadžihafizbegović i Jasna Žalica. Film se bavi teškom temom koja je povezana s ubojstvom Denisa Mrnjavca i bit će to prilika da se mi kao Festival i gledatelji osvrnemo na jednu vrstu nasilja'', istaknuo je Purivatra.

SMS rezervacija ulaznica za SFF počinje u ponedjeljak, 3. kolovoza u 13.00 sati i traje do četvrtka, 13. kolovoza do 18.00 sati. Prodaja pojedinačnih ulaznica počinje u srijedu, 5. kolovoza u 11.00 sati u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar Sarajevo, Branilaca Sarajeva 24), kada počinje i on-line prodaja ulaznica putem službene web stranice.

Kopirati
Drag cursor here to close