isprobajte

Običaji za Valentinovo širom svijeta

Lifestyle / Flash | 14. 02. 2016. u 07:18 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finska - Finci Valentinovo tradicionalno vežu uz prijateljstvo. Pripremaju se kreativne čestitke i sitni darovi koji se poklanjaju partnerima, prijateljima i obitelji. Pošiljatelj je pritom anoniman pa drage osobe same moraju otkriti tko ih se sjetio 14. veljače.

Francuska - popularno odredište zaljubljenih u Francuskoj je Saint-Valentin u pokrajini Indre. Parovi se često odlučuju na obnavljanje bračnih zavjeta, a selo s 285 stanovnika savršeno je mjesto za zaruke. Valentinovo u Saint-Valentinu stoga traje duže nego drugdje - prigodne svečanosti održavaju se tri dana.

Italija - Verona je u Italiji za Valentinovo u središtu pozornosti. Ljubavna pisma ne pišu se samo voljenim osobama nego i Juliji, čija ih Udruga čita i nagrađuje najbolja. Juliji možete pisati na: Club di Giulietta - The Juliet Club, via Galilei 3, 37100 Verona, Tel: (+39) 045 533115, [email protected]

Japan - žene za Valentinovo svojim partnerima, muškim kolegama s posla i nadređenima poklanjaju čokoladu. Slobodne djevojke čokoladom pak daruju svoje simpatije. Mjesec dana kasnije, odnosno 14. ožujka muškarci ženama poklanjaju bijelu čokoladu (tzv. White Day).

Singapur - prema kineskom kalendaru, Valentinovo pada na 15. dan Nove godine koji je rezerviran za tradicionalni festival fenjera. No, zaljubljeni iz Singapura i Malezije tijekom godina su razvili vlastite običaje, a jedan od njih vezan je za naranče. Slobodne žene po narančama ispisuju svoje brojeve telefona te ih bacaju u rijeke i jezera. Slobodni muškarci ih potom vade i jedu.

Tajland - Valentinovo je na Tajlandu popularan datum za prvi seks. Navodno je čak 80% Tajlanđanki nevinost izgubilo upravo 14. veljače. Vlasti su se stoga odlučile na preventivne mjere - parkovi se zatvaraju ranije, a u školama se u tjednu prije Valentinova dijele kondomi, prenosi Metro-portal.

Kopirati
Drag cursor here to close