Traveldrinkdine.com

O skokovima mostarskih skakača: Sjedite na most i gledajte spektakl!

Lifestyle / Flash | 29. 07. 2014. u 07:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portal Traveldrinkdine.com dao je još jedno prestižno priznanje Mostaru. Spomenuti portal ga je uvrstio na popis nevjerojatno slikovitih planinskih gradova koje treba posjetiti.

U opisu Mostara na spomenutoj stranici stoji kako je to povijesni grad koji se nalazi u dolini rijeke Neretve u Bosni i Hercegovini, te kako se u njemu nalazi popularni ''Stari most'' koji je srce i duša Mostara.

''Tijekom ljetnih mjeseci, Mostar je popularna turistička destinacija, a u području Starog mosta vlada velika gužva. Izvorni most je uništen 1990. godine, ali je obnovljen u skladu s UNESCO-om, s obzirom na to je kulturna baština. Popularna atrakcija turistima je gledanje mještana koji uz novčanu naknadu skaču s mosta. Zato zgrabite svoj sladoled i sjedite na most i gledajte spektakl! Ako vas to ne zanima onda možete šetati starim gradom i njegovim prekrasnim dotrajalim kamenim ulicama ili posjetiti kafiće, barove i trgovine koji se nalaze s obje strane mosta.

Inače, na spomenutoj listi grad na Neretvi je zauzeo drugo mjesto, odmah iza mjesta Bellagija u Italiji koje je poznato po vili glumca George Clooneyja.

Nakon Mostara treće mjesto na popisu zauzelo je jezero Bled u Sloveniji. Treće na popisu je mjesto na rijeci Louise u Alberti u Kanadi, dok je četvrto mjesto pripalo planinsko selo Hallstatt u Austriji.

Listu zatvara grad Chamonix koji se nalazi u Francuskoj, a koji je postao popularni ski centar.

Kopirati
Drag cursor here to close