Navike ostaju

Novo čišćenje lišća na mostarski način

Vijesti / Politika | 18. 12. 2014. u 13:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrpa lišća opet je ostavljena na sred šetnice Nikole Šubića Zrinjskog, nekadašnjem Lenjinovom šetalištu. Odgovorni za čišćenje i uređivanje opet rade svoj posao nemarno, pa je s 'očišćene' šetnice lišće samo ostavljeno na jednoj hrpi.

Već smo pisali, kako se čišćenje šetnice svodi na bacanje otpada uz šetnicu. Samo nekoliko koraka dalje, u parku Zrinjevac, igračke unatoč brojnim upozorenjima stoje oštećene i razvaljene te predstavljaju veliku opasnost za djecu.

Iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara zaduženog za urbani mobilijar je još prije ljeta rečeno kako da će se ''Zrinjevac'' u potpunosti obnoviti u lipnju ove godine, što se jošnije dogodilo i ništa se apsolutno nije promijenilo.

No, ne snose samo nadležni odgovornost. I građani su krivci za uništavanje javnog prostora i okoline. U parku Zrinjevac smo uslikali i odvaljen rasvjetni stup, a ispred Lutkarskog kazališta stvorena je mala deponija 'ničijeg' smeća.

Naši čitatelji su na tržnici uslikali životinjski otpad, bačen na ulicu, pokraj kontejnera.

Poslano je već dosta 'razglednica' Mostara okićenog smećem, a čini se kako svaki dan stižu nove. Dok građani i nadležni ne postanu svjesni kako njihovo ponašanje utječe na cjelokupan izgled grada ovo je slika koju ćemo slati u svijet.

Kopirati
Drag cursor here to close