Promocija znamenitosti

Nove info-ploče za turiste u središtu Čapljine

Lifestyle / Flash | 26. 04. 2015. u 19:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U središtu Čapljine, točnije kod autobusnog kolodvora i željezničke postaje u Čapljini, postavljene su nove info-ploče za turiste.

Radi se o projektu u kojemu su sudjelovale općine Čapljina, Ljubuški i Grude, financiranim iz EU fondova, pod nazivom ''Stvaranje putova baštine na Trebižatu – Srce Hercegovine'', a koji je realiziran uz pomoć Asocijacije za ekonomski razvoj REDAH-a, Federalnog ministarstva okoliša i turizma te udruge za ruralni i regionalni razvoj ''Stap''.

Na info-ploči su prikazane najvažnije povijesne i prirodne znamenitosti navedenih općina, kao i lokacije koje turistima mogu biti od velike pomoći u snalaženju, kao što su autobusna stanica, željeznička stanica, imena naselja, državna granica…

Ploča je dvojezična, na hrvatskom i engleskom jeziku, a na ploči se nalazi i QR code, tako da svi oni koji posjeduju pametni telefon mogu za par sekundi skeniranjem koda učitati informacije na svoj mobitel.

O općini Čapljina piše sljedeće: ''Općina Čapljina se nalazi u zaleđu sjeveroistočne obale Jadranskog mora i to uz donji tok rijeke Neretve. Neretvi u Čapljini pritječu rijeke Bregava i Krupa, ali i rijeka Trebižat. Sve četiri, svojim prirodnim raznolikostima i bogatim krajobrazom plijene putnike namjernike.

Rijeka Krupa je stvorila prirodni fenomen, močvaru Hutovo blato, jedno od najpoznatijih zimovališta ptica u ovom dijelu Europe.

Uz prirodnu se baštinu Čapljina, čiji su prvi stanovnici starosjedilački ilirski narodi, može ponositi bogatom kulturno-povijesnom riznicom, posebice ostacima prekrasne rimske utvrde ''Mogorjelo'', te starog grada Počitelja, tipičnog primjera orijentalne kulture, traga petstoljetne vladavine turskih osvajača''.

Nažalost, delinkventi su već uspjeli ispisivanjem svojih imena oštetiti jednu info-ploču, što dovoljno govori o njihovoj kulturi…

Kopirati
Drag cursor here to close