Nevrijeme

Nevrijeme u Mostaru: Bujica nosila štandove, poplavljeni i ugostiteljski objekti

Lifestyle / Flash | 14. 07. 2016. u 10:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jaka kiša poplavila je u četvrtak mostarske ulice. Kiša je bila praćena grmljavinom, a prema prognozama moguće je da i tijekom dana ponovno padne kiša.

Pljusak od 15 minuta je poplavio i ulice stare gradske jezgre.

Pričinjena je materijalna šteta čija je će vrijednost biti naknadno utvrđena.Voda je ušla u neke od ugostiteljskih objekata, a bujica koja je potekla starim gradom nosila je sa sobom i štandove sa suvenirima.

Domaći i strani turisti zatečeni kišnim nevremenom utočište su tražili u najbližim ugostiteljskim objektima, prenijela je Anadolija.


Foto: Anadolija

Poslijepodne ili krajem dana kiša ili lokalni pljuskovi su mogući još u dijelovima središnje, istočne i sjeverne Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, na momente pojačan, na sjeveru Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostalim područjima jugozapadni. Dnevne temperature od 22 do 28, na jugu od 29 do 32 stupnjeva.

U BiH prijepodne je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka u 11.00 sati: Bjelašnica 13 stupnjeva, Gradačac 17, Ivan-sedlo, Tuzla 18, Doboj 20, Bijeljina, Zenica 21, Bugojno, Goražde, Jajce, Livno 22,
Banja Luka, Sanski Most 23, Bihać, Drvar, Prijedor, Zvornik 24, Sokolac 25,
Mostar 26, Sarajevo, Srebrenica 27, Trebinje 28, Neum 30 i Stolac 32, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close