Razglednica

Neum se skromno priprema za prve goste

Lifestyle / Flash | 15. 04. 2015. u 09:15 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na bh Jadranu u tijeku su pripreme za nadolazeću sezonu te se one za sada ogledaju većinom u privatnim radovima, dok se oni, prijeko potrebni radovi, koje bi trebao eventualno preuzeti na sebe jedini bosanskohercegovački grad na moru, baš i ne primjećuju.

''Privatnici rade masovno, objekti se sređuju, već i prije svibnja očekujemo prve goste'', govori nam Jozo M., turistički radnik, te ističe kako je kod njega već sada popunjeno oko 90 posto kapaciteta i radi se većinom o domaćim gostima.

Uz privatne objekte, aktivno se radi i na izgradnji privatiziranog hotela na samom početku neumske obale, koji bi s kapacitetom od oko 150 soba trebao biti otvoren 2016. godine. Od nekih većih promjena turističke slike u ovom gradu zasada se može istaknuti obnova šetnice iznad plaže.

No, iznad svih ovih konkretnih (ne)ulaganja i želja da se u samom Neumu dodatno poboljša turistička slika, konkretan problem ipak ostaje jako loša prometnica koja od Čapljine preko Svitave i Hrasna vodi k Neumu. Tako će bh. građani kojih je u proteklim godinama i najviše u Neumu, što zbog cijena, što zbog granice s EU, nažalost, i u ovu turističku sezonu ući s problemom katastrofalne prometnice preko brda iz pravca Čapljine.

Dok za one dubljeg džepa Neum ostaje tranzitna postaja na putu k nekim mondenijim ljetovalištima na jugu Hrvatske ili u Crnoj Gori, za veliku većinu građana naše zemlje, to je jedino ljetovalište na kojem si, obzirom na cijene, mogu priuštiti godišnji odmor.

Za one, koji ovaj bh biser Jadrana ne koriste kao odmorište između dva granična prijelaza i mjesto na kojem mogu kupiti jeftine cigarete, Neum i dalje ostaje mjesto ni na nebu ni na zemlji, te velika većina stranaca čak i ne primijeti da je u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close