Kritike

Neoprezni Borut Pahor na maturi: "To mala, to mi radi"

Lifestyle / Flash | 28. 05. 2015. u 13:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenski predsjednik Borut Pahor u četvrtak se javno ispričao zbog načina na koji je prošlog tjedna sudjelovao na maturalnoj večeri ljubljanskih završenih srednjoškolaca, kad je prihvatio ulogu "moderatora" te proslave i s mikrofonom u ruci, uz zvukove pop i disko glazbe, plesao na bini te poticao euforičnu mladež u njihovu raspoloženju.

Nakon tog njegova nastupa pojavilo se mnogo komentara da je riječ o ponašanju nedostojnom dužnosti koju obavlja. Osobite kritike je doživio je zbog rečenice "To mala, to mi radi", koju je izgovorio pred okupljenima, njišući bokovima, te tako po nekim mišljenjima pokazao otvoreni seksizam i nepoštovanje prema ženama.

Pahorov ured u četvrtak je novinarima dostavio njegovu video-izjavu u kojoj se slovenski predsjednik ispričao zbog svog ponašanja i izgovorenih riječi, te načina kako su one mogle biti shvaćene.

"Često se kao predsjednik države družim s građanima, osobito mladima, pa se zna dogoditi da me moja otvorenost i temperament ponesu", naveo je Pahor, dodavši da mu je zbog svega jako žao i da će se ubuduće nastojati ponašati drukčije i prema svima imati odnos poštovanja.

Pahor tvrdi da mu je zbog neoprezno izletjele rečenice koja je izazvala odium u dijelu javnosti odmah bilo žao, ali da nije želio nikoga vrijeđati nego se samo uklopiti u ozračje oko mladih ljudi, sretnih što su uspješno završili srednjoškolsku naobrazbu.

Slovenskog predsjednika, koji je po svim anketama najpopularniji političar u državi, znaju katkad kritizirati da je populist i da pretjeruje u javnim istupima koji znaju biti i bizarni.

Tijekom kampanje kojom je izborio predsjednički mandat pojavljivao se u ulozi smetlara, građevinskog radnika, mesara i predstavnika drugih profesija, a fotografije su kasnije ušle u jedan zidni kalendar. Isto tako, Pahor je nakon jednog uspjeha slovenske hokejaške reprezentacije obećao da će klizati na ledu 100 sati, što je i ispunio, kao i obećanje da će nogometnoj izabranoj vrsti očistiti kopačke ako pobijede Rusiju.

Kopirati
Drag cursor here to close