Prevaranti

Nastavak priče o pogrebnicima: Slovenski Topalovići imaju još iznenađenja

Lifestyle / Flash | 02. 03. 2015. u 20:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sloveniju je pred koji dan šokirala priča o pogrebniku iz mjesta Črnomelj koji je navodno kod kuće čuvao tijela umrlih dok ih se nije nakupilo više, kako bi uštedio na troškovima kremiranja.

Priča je dobila iznenađujući obrat, nakon što su mediji otkrili da je pogrebnika Boštjana Maleriča policiji prijavila bivša supruga koja mu je nakon rastave postala konkurencijom jer je otvorila vlastito pogrebno poduzeće.

Priča je dobila iznenađujući obrat, nakon što su mediji otkrili da je pogrebnika Boštjana Maleriča policiji prijavila bivša supruga koja mu je nakon rastave postala konkurencijom 

Da je zbog nepravilnosti prijavila bivšeg supruga potvrdila je za ljubljanski Dnevnik njegova nekadašnja žena Rozalija Gršič, rekavši da je to učinila još krajem 2013. u vezi sa slučajem koji se dogodio u ljetnim mjesecima, kad je sada već bivši suprug i poslovni partner obavio pogreb s urnom u kojoj nije bilo pepela pokojnika, što rodbina i prijatelji pokojnika nisu ni znali.

"Išla sam po urnu s pepelom u Ljubljanu, ali sam vidjela da neću stići na groblje u vrijeme kad je bio dogovoren pogreb, pa sam to javila bivšem mužu, no on je odgovorio da se sve može srediti i napravio pogreb s ukrasnom urnom bez pepela. To se ne bi smjelo događati", izjavila je za Dnevnik Rozalija koja niječe da je bivšem partneru tako željela napakostiti, tim prije što je nakon rastave i sama osnovala samostalno pogrebno poduzeće, prenijela je Hina.

Policija je osumnjičenog 35-godišnjaka kazneno prijavila zbog sumnje da je počinio kazneno djelo skrnavljenja tijela umrlih i remećenja pogrebnog obreda. Bivša supruga koja ga je prijavila tvrdi da nisu istinite glasine koje su se pojavile u javnosti i koje su prenijeli mediji, da je prijavljeni kod kuće u svojoj garaži bez rashladnih uređaja čak čuvao tijela umrlih, kako bi uštedio na troškovima.

Ona je kazala da s bivšim mužem nije mogla dalje raditi jer nije postupao po svim pravilima pogrebničke djelatnosti, pa policija istražuje barem dva slučaja pri kojima postoji sumnja da je priređivao pogreb bez pepela umrlog.

Osramoćeni pogrebnik Malerič je, navodi list, odbio komentarati slučaj koji prijeti gubitkom poslovne reputacije poduzeća koje je prije 10 godina preuzeo od oca i koje ima dugu tradiciju. Štoviše, zaprijetio je tužbom lokalnim novinarima koji o tome pišu.

Kopirati
Drag cursor here to close