Pozitivno djelovanje

Nasmijte se i snimite selfie, bit ćete sretniji

Lifestyle / Flash | 26. 09. 2016. u 12:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj ljudi opterećen je snimanjem selfija te se često čini kako je mnogima, pri noćnom izlasku ili putovanjima važnije snimiti dobar selfie s kojim će se moći pohvaliti na Facebooku i Instagramu, nego se dobro zabaviti.

No, jedno istraživanje koje je objavljeno u 'Psychology of Well-Being'' pokazalo je kako konstantno snimanje selfija može pozitivno djelovati na raspoloženje i kako su osobe koje često snimaju selfije sretnije, pod manjim stresom i osjećaju se manje usamljeno.

Treba napomenuti kako je ovo istraživanje provedeno na malom uzorku od samo 41 osobe koje su podijeljene u tri grupe – oni koji su snimali selfije (pri čemu su se pri fotografiranju trebali biti nasmijani), druga grupa snimala je fotografije stvari koje ih usrećuju, a treća grupa fotografije stvari za koje misle da bi mogle druge ljude učiniti sretnima, javlja Zimo.co.

Svi sudionici istraživanja putem posebne aplikacije tri puta dnevno bilježili su svoje raspoloženje, a na kraju se pokazalo da je osobama koje su snimale nasmijane selfije s vremenom poraslo samopouzdanje te su bili sretniji.

Osobe koje su snimale fotografije stvari koje se njima sviđaju s vremenom su postale ''zahvalnije i zamišljenije'', dok su oni koji su snimali fotografije koje bi se trebale svidjeti drugima postale smirenije.

Ovo je samo još jedno istraživanje kojim su znanstvenici htjeli saznati koliko i na koje načine tehnologija utječe na svakodnevno ponašanje i raspoloženje ljudi. Njegovi autori pojednostavnili su te rezultate koji se mogu ovako opisati: ''Ukratko, nasmijete se, snimite selfie za sebe i cijenite vaš osmijeh na fotografiji. To je jedinstvena ljepota''.

Kopirati
Drag cursor here to close