Vremenska prognoza

Narednih dana očekuje nas kišovito i oblačno vrijeme

Lifestyle / Flash | 27. 02. 2015. u 13:47 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom. Vjetar, slab, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura iznosit će od 5 do 11, na jugu od 9 do 14 stupnjeva.

U subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje očekuje se slaba i povremena kiša. Jutarnje temperature iznosit će od -1 do 6, na jugu od 7 do 10, a dnevne od 3 do 8, na jugu zemlje od 10 do 15 stupnjeva.

U nedjelju će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Tijekom poslijepodneva očekuje se naoblačenje sa sjeverozapada. Slaba i kratkotrajna kiša je moguća na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine. Jutarnje temperature kretat će se od -1 do 4, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 10 do 15 stupnjeva.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne ili prema kraju dana kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a u noći s ponedjeljka na utorak u cijeloj zemlji. Jutarnje temperature iznosit će od -1 do 5, na jugu od 4 do 10, a dnevne od 10 do 16 stupnjeva.

U utorak se očekuje oblačno vrijeme s kišom. Poslijepodne, u područjima iznad 600 m, očekuje se susnježica i snijeg. Jutarnje temperature od 2 do 6, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 6 do 10, na jugu zemlje od 11 do 15 stupnjeva.

U srijedu će, u većem dijelu zemlje, biti pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tijekove s maglom ili sumaglicom. Poslijepodne se očekuje postupno naoblačenje sa sjeverozapada. U noći sa srijede na četvrtak očekuje se kiša, a u područjima iznad 400 m susnježica i snijeg. Jutarnje temperature od -4 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 6 do 13 stupnjeva.

U četvrtak se očekuje oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, a u Bosni s kišom i snijegom. Jutarnje temperature iznosit će od -4 do 2, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 0 do 5, na jugu zemlje od 4 do 10 stupnjeva, priopćeno je iz Odjek za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close