Novi val

Napraviti svoj ekoselfi i pokaži #KolikoSiEko

Lifestyle / Flash | 22. 04. 2017. u 07:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Dana planete Zemlje, Omladinski klub Novi val želi skrenuti pozornost svim građanima Bosne i Hercegovine o važnosti zaštite planete Zemlje kao i doprinos na lokalnom nivou.

''Zemlja nam pruža osnove za život, ona nas hrani, njen zrak udišemo, vodu pijemo, u njenoj prirodi uživamo. U isto vrijeme svojim uobičajenim obrascima ponašanja trošimo prirodne resurse i opterećujemo okoliš. Uništavamo šume i zelene površine, ispuštamo otpadne vode u rijeke i jezera, stvaramo velike količine otpada, zagađujemo atmosferu izduvnim plinovima iz svojih automobila, koristimo otrove i kemikalije bez puno razmišljanja. Staklenički plinovi u sve većim koncentracijama polako, ali sigurno povećavaju globalnu temperaturu, dok freoni ispušteni iz rashladnih sistema uništavaju ozonski omotač oko Zemlje, čime površina našeg planeta postaje sve jače izložena djelovanju UV zraka'', navodi Novi val u svom priopćenju.

Omladinski klub Novi val je pokrenuo kampanju "Koliko si Eko" s ciljem animiranje građana Bosne i Hercegovine kako bi očistili i zaštitili našu planetu Zemlju.

Mnogi od vas će u svojim gradovima organizirati slične aktivnosti kojim ćemo pokazati da svako od nas, svojim angažmanom, čak i najmanjim, može učinit puno za svoju okolinu.

Pozivaju vas da učinite sljedeće:
- Izađite u prirodu i identificirate otpad
- Sakupiti otpad u vreće
- Napraviti svoj ekoselfi i postaviti na svoje društvene mreže sa oznakom #KolikoSiEko i imenom mjesta u kome se nalazite i količinom otpada koju ste skupili.
- Postavite svoj ekoselfi na Facebook stranicu Koliko si Eko

Kopirati
Drag cursor here to close