Sada je traži policiija

Najpoznatija afganistanska izbjeglica danas živi u Pakistanu pod lažnim imenom

Lifestyle / Flash | 27. 02. 2015. u 18:22 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sharbat Gula pojavila se na naslovnoj stranici magazina National Geographic, a fotografija zelenooke Afganistanke Stevea McCurryja postala je simbol stradanja tamošnjeg naroda i jedna od najpoznatijih svjetskih novinskih fotografija.

Sharbat je tada imala 12 godina, a trideset godina kasnije pojavila se nova fotografija Sarbat Gule, sada sredovječne žene, ali s identičnim, prodornim pogledom, piše britanski Guardian.

Pakistanski mediji objavili su fotografiju s Guline osobne iskaznice na osnovi koje se utvrdilo da ona u Pakistanu živi pod lažnim imenom, jer nitko tko nije rođen u ovoj zemlji ne može dobiti osobnu iskazinicu.

Glasnogovornik nacionalne baze podataka Pakistana rekao je AFP-u da je Gulina osobna iskaznica otkrivena i blokirana, a da su četiri dužnosnika suspendirana zbog sumnje da sudjeluju u izdavanju lažnih dokumenata i primanju mita.

Gula je na osobnoj iskaznici imala ime Sharbat Bibi, i policija je sada traži. Agencija je do sada pronašla više od 22.000 lažnih osobnih iskaznica koje su u posjedu Afganistanaca.

Kopirati
Drag cursor here to close